Kennel Kongshella

Siste Nytt

Kongshella`s L kull, forventet fødsel i uke 42.

Den 12.11 var vi på utstilling igjen etter gammel, en Super dag på Stord utstillingen. Det var mange Eurasiere som stilte denne dagen, 6 valper og 11 voksne. Fra mine og mitt oppdrett stilte, Embla, Alissa, Attila, Indigo og Ingemann som voksne. Kaja, Dorris, June og Josefine som valper. Super fornøyd med dagen, gode plasseringer og supre kritikker. Vi toppet det hele med BIR og BIG 2 på Embla 🙂


17.08.2022

Da er sommerne på hell, og ro har senket seg her i huset. En travel sommer med mye aktivitet her. Nå er de seks små flyttet til sine nye hjem, tre til bergeskanten, to til Rogaland og lille June blir boende på Stord, hos forvert. Var en herlig gjeng med valper, så sosiale og trygge alle sammen. Gøy å sende slike valper fra seg. Laurine var klar for å sende de fra seg, hun har ikke sett etter en valp siden de reiste, tror bare hund synes det var deilig.

Nå skal det bli godt å bare ha de to voksne hjemme en stund, bruke tiden på dem. Håper på litt mer utstilling fremover også. Først ut blir Kaja og Dorris som skal stilles i Bergen i september. Deretter blir det Stord utstillingen i november. Der håper jeg å få både June, Dorris, Kaja, India og Alissa i ringen. 

Eller så venter jeg fortsatt på løpetid hos Embla og Camelia. Tror begge damene må ha hoppet over en løpetid. Men nå er det godt med litt pause, så kan de komme i løpet av høsten. 

21.07.2022

Da er det på tide med en liten oppdatering fra denne kanten, litt nytt har skjedd siden sist. 
To nye små er hentet hjem, en fra Sverige og den andre fra Østlandet. Begge skal bo hos forvert, men vil være hjemom her ofte. Sjekk våre hunder for bilder og info.

Valpene til Laurine vokser og har det fint, en herlig liten gjeng på vel fire uker. Sjekk j kull for bilder. Den travelt tiden er nå igang, valpene krever mer og mye besøk og sosialisering skal til. 


22.06.2022

I går kom vårt J kull til verden, valper etter Lille Laurine og Emre. Dessverre gikk ikke alt som vi håpet, det endte i keisersnitt. Inni magen til Laurine skjulte det seg 8 små, fire av hvert kjønn. Den ene tispevakpen var dødfødt og en til døde i dag tidlig. Så nå har vi 6 små igjen, som vi krysser fingre og tær for at det får bra med. Valpene er små, og siden det ble komplikasjoner. Avventer vi et par uker før vi fordeler valper. Ønsker å være så sikker som mulig på at de klarer seg, før noen får beskjed. 
Men det jeg kan si, er at begge tispene går videre til oppdrettere om alt går fint. Så er de fire hannhunden som skal fordeles i nye hjem.


31.05.2022

Da er det endelig gledelige nyheter fra denne kanten 😀 Vi venter valper ca 19 juni. Gleder meg stort til å fylle huset med valper igjen 🤩


11.05.2022

Dessverre er det dårlig med løpetid her hos oss. Bare de hundene som ikke vi har planer på, er kommet i løp. De to vi venter på, har virkelig tenkt å la oss vente denne gangen. Håper jeg snart får gledelig oppdatering fra forverter :-) 

Når det gjelder utstilling, blir ikke dette noe aktivt år på den fronten. Vi vil prøve å få med oss de nærmeste, mer blir det nok ikke. Årets rasespesial henger også i en tynn tråd, håper jo den gjør det 😀 Vil heller sitte med huste fullt av valper, en å ta turen dit i år. Men håper noen Kongshella avkom tar turen, sånn at navnet blir å se i katalogen.

31.01.2022

Da er de to søsknene våre fra Ungarn helsesjekket, begge to med topp resultat. Nå gjenstår bare øyelysing. Når dette er gjort, kan vi begynne å planlegge videre avl for disse to. 

Ellers er det ennå ingen løpetid kommet her, vi venter i spenning og håper en av damene kommer i løp ganske snart. Og at vi om noen mnd kan håpe på mange små 😊 


22.11.2021

Da kommer det en kjedelig oppdatering herfra. Vi har i mange år håpet på valper etter Lille Laurine. Mange forsøk er gjort og like skuffet har vi blitt hver gang. Laurine er nå blitt 6 år, så løpetiden hun fikk i august, hadde jeg bestemt meg for ble siste forsøk på henne. Dessverre ble resultatet som tidligere. Det ble etter dette fåretatt en grundig helsesjekk på henne, i forbindelse med tapt avlsverdi. Den gode nyheten er at hun er helt frisk, ikke en gal ting å finne. Selv om drømmen var en Laurine valp, er uten tvil det viktigste at Laurine er frisk. Nå håper vi hun holder seg frisk og fin, at vi kan ha henne til hun blir en gammel dame 😘

Frøken gal, Alissa er nå blitt en frøken på 10 måneder. Dette er en frøken med mye krutt i, elsker alt og alle. Er super fornøyd med mentaliteten hennes, selv om det noen ganger kan bli litt vel mye 🤭 Alissa var på sin første jr utstilling nå i november. Vi var super fornøyd med resultatet, tross hun er svært uferdig fikk hun en EX og ble BIR junior. 

Søsknene Indigo og India var også i ringen, stile i klassen 6-9 mnd valp. Indigo ble BIR og India BIM. Begge med topp kritikk. I tillegg klarte Indigo å bli BIG 1 og BIS 3. Så var en stolt oppdretter som fikk oppdateringer fra eier den dagen 🤩

Ellers venter vi i spenning på at Camelia og Embla skal komme i løp. Håper begge damene avventer til nyåret, men dette blir som det blir. Løpetiden kommer når den kommer. Og jeg håper vi er heldige å får to fine kull til våren. 

18.08.2021

Den 03.08.2021 ble vår vakre Emre pappa til 3 små hos kennel hoppetoppen, to tisper og en hannhund. Tre små i ulike farger, en black/tan tispe, en lys hannhund og en rød tispe. Skal bli gøy å følge denne vesle gjengen videre.

Alissa nærmer seg nå 7 måneder og først løpetid er kommet. Håper vi er så heldige at hun går gjennom helsesjekken når den tid kommer og at vi får en frøken med 6-7 måneders intervall på løpetidende. Hun er en super tivelig frøken, sosial og elsker alle hun møter. Hundepensjonat, veterinær og barn er helt fantastisk. 

Endelig er det så smått kommet igang med utstillinger, Alissa og Laurine har vært på en. Men i begynnelsen av september skal Alissa igjen i ringen. Håper da at Embla også er litt tilbake i pelsform, slik at hun også kan stilles. Deretter er det en utstilling i Bergen, der blir det nok Alissa og India som skal i ringen. Blir gøy med litt utstilling igjen :-) 

12-08.2021

Da er våre neste valpeplaner lagt ut. Vi åpner dermed opp igjen for venteliste her hos oss. Send oss gjene en utfyllende epost og ring. 


04.04.2021

De fire valpene i I kullet er nå fordelt. Dessverre ble det mange å skuffe denne gangen. Håper var jo at vi skulle få to kull, dermed glede mange familier. Men dessvere gjikk det ikke som vi håpet. 

En matte jeg hadde på pcen er av en eller annen årsak borte, dermed kan det være flere som ikke har fått tilbakemeldig på valp fra meg. Ta kontakt om dere ikke har hørt fra meg, og det er noe dere lurer på.

Det er ingen flere valpeplaner her hos oss i år. Men vi håper på to kull neste år. Listene for disse kullene begynner jeg på, når planene blir lagt ut her. Så følg med her på hjemmesiden om dere ønsker stå på liste for neste års kull.

Den vesle frøkna som kom, skal vi beholde, hun skal bo hos forvert. De tre guttene skal til Os, Osterøy og Oslo. 

31.03.2021

i natt kom Embla sine fire små til verden, tre gutter og en jente. Den vesle frøkna blir værende hos oss, så alle som ønsker tispe vil denne gangen bli skuffet. Guttene vil blir fordelt i løpet av noen dager. Har lagt ut litt bilder under I kullet, mer kommer når vi er litt mer uthvilt 😊


24.03.2021

Da har vi vært på røntgen med Embla for å telle valper. Det er ikke store magen på frøkna så jeg mistenkte få valper. Rtg viste helt tydelig fire stykk 😊 Det er ikke kjempe mange, men heldigvis er det en liten gjeng. Det kjedelige med så få er at det blir mange som må skuffes denne gangen. Hvem de heldige blir vet jeg ikke før jeg ser hva som kommer, kjønnsfordeling og ikke minst at alle klarer seg. Embla er på dag 55 i dag, 8 dager igjen til termin. Men valper født fra dag 56 kan klare seg. Så fra i morgen må alt være klart her. Men vi håper de små blir der til ca dag 63 😄 Kommer med oppdatering så fort valpene er her. 


12.03.2021

Nå er Embla 6 uker drektig og vi er ganske sikre på at det er valper 😀 Men hvor mange som kommer, blir spennende å se. Jeg har ikke sett henne, bare bilder. Ut fra bildene er det veldig vasnskelig å se om der er kommet noe mage. Men vi håper det kommer en fin gjeng hos oss ca 1 april 🙂 Jeg får henne hjem neste helg, det gleder jeg meg til. Da begynner endelig  nedtellingen, alltid like spennende.

18.02.2021

Dessverre blir det ikke valper etter Camelia denne gangen. Hun var kommet lengre i løp en antatt, høyløpet var over før jeg fikk henne hjemme. Er utrolig fortvilende og trist når slikt skjer, når det er så mange som venter i spenning og håper på valp. 

Nå kan vi ikke annet en å håpe Embla er drektig, at det kommer mange fine der. Vi må ennå vente en stund før vi får det svaret. 

Slik situasjonen er nå, vil ingen Flere bli satt opp på venteliste her.


02.02.2021

Da kom løpetiden hos Camelia også. Så nå håper vi på to kull og travle tider frem mot sommeren 😀 Den opprinelige planen var at vi skulle til Østlandet, låne en vakker hannhund der. Men grunnet koronasituasjonen, gjorde vi en endring i disse planene. Siden russeren vår Alex likevel er her hos oss, bestemte vi oss for å bruke han i en kombinasjon med henne også. Jeg har bare disse to damene å bruke han på, og ønsker å beholde valp etter han. Krysser fingrene for vellykket paring om ca 14 dager. Og at besøket til Alex resulterer i mange fine små i april 🤩

31.01.2021

Da håper vi på valper etter Embla og Alex ca 1.april 🥰 Nå går vi en spennende tid i møte. Håper de første tegnene på drektighet kommer og at ultralyd om fire uker viser mange små fosterposer. Kommer med oppdatering, så fort det skjer noe her.

Når det gjelder Camelia så ser det ut som løpetiden nærmer seg der også. Så nå blir det spennende å se om det blir to kull samtidig her i huset 😄


15.01.2021

ENDELIG kom løpetiden hos Embla 🥰 Nå er det bare å vente i spenning, håpe alt går fint og at vi får en fin gjeng med valper i starten på april 😄 Vil oppdatere her så fort det skjer ting på denne kanten.


02.12.2020

Dessverre er det intet positivt nytt fra denne kanten. Det er nå tre måneder siden det var forventet løpetid hos Embla. Jeg skjønner ingenting og det er heller ingenting annet en å vente jeg kan gjøre. Men jeg lover å oppdatere så fort noe skjer. Nå er det så nært forventet løpetid ho Camelia, at det ikke er godt å vite hvem av damene som kommer i løp først. 

Emre sine fire små er alt blitt 7 uker, en herlig gjeng som er lik både mor og far. Neste uke er de klare for å flytte i nye hjem. Den ene frøkna blir værende hos oppdretter Beathe 😀

26.10.2020

Til alle dere som venter, så må dere fortsette å smøre dere med tålmodighet. For Embla har virkelig tenkt å la oss vente denne gangen. Jeg håper hver dag på at denne løpetiden skal starte. Hennes mamma, Camelia venter løp i januar. Så jeg hadde håpet jeg skulle Være så heldig å ha et kull om gangen her. 
Den 13.10 ble vår vakre Emre pappa til 4 små hos kennel Carve Canem, 2 tisper og 2 hanner. Gleder meg til å følge med på firklæveren videre 🥰


13.10.2020

Her venter vi fortsatt på at løpetiden skal komme hos Embla. Hun er nå 1 1/2 måned på overtid, så den bør ikke være langt unna. Håper jeg snart kan komme med en positiv oppdatering til alle dere som venter i spenning 😊


01.09.2020

Da må jeg dessverre komme med en veldig trist beskjed til dere alle som venter på valp etter Laurine. Vi fikk ikke parring, dermed ingen valper i denne omgang. Dette er veldig trist, både for oss og alle dere som venter i spenning. 
Jeg har nå hentet Embla hjem, håper Laurine kan påvirke henne slik at hun kommer i løp. Så kan jeg ikke annet en å krysse fingrene for at vi har mer flaks der. Kommer med ny oppdatering så for løpetiden kommer hos henne.


19.08.2020

ENDELIG er Lille Laurine i løp 😄 

På søndag kom endelig den etterlengtede løpetiden her i huset. Nå må vi bare vente på det rette tidspunktet. Da hentes Emre hjem her, så håper jeg vi er heldige og får noen paringer. 
Hos Embla er løpetiden forventet om ca en måned. Jeg håper hun venter til da, slik at vi slipper to kull på nesten samme alder. 

Den 8.8 var på utstilling, på Eurasier spesialen. Jeg kunne nesten ikke vært mer fornøyd etter den helgen, nesten 😂 Embla stod for tittelen Nuch, for å bli dette måtte hun ta certet. Og vi var så nært denne gangen, hun fikk reserve certet. Men å bli 3 beste tispe av 29 tisper, det kan man likevel ikke klage over 🤩 Kongshella's Hedda, Hallgeir og Hermann stilte i valp 4-6 mnd klassen. Hermann ble nr 1 og Hallgeir nr 2 i den klassen. Hedda nr 1 i sin klasse. Alle tre med strålende kritikker 🤩


02.07.2020

Ennå har jeg ingen gladmelding til alle som venter på at Lille Laurine skal komme i løp. Denne gangen har hun vist bestemt seg for virkelig å la oss vente. Men jeg hører det er mange hunder der ute som drøyer med å komme i løpeformen tiden, ikke bare Eurasier men alle raser. Hva som gjør dette er det umulig å si. Vi kan ikke gjøre annet en å fortsette å vente, håpe at noe skjer om ikke lenge.

Nå nærmer det seg igjen årets rasespesial, som i år blir på Torpomoen. Heldigvis blir spesialen gjennomført i år, tross litt retsreksoner. Jeg har bare meldt på Embla denne gangen, så blir en rolig tur med bare en hund. Håper å se et par av valpene fra H gjengen der også 😊 


04.05.2020

Den 13.november 2019 var ein trist dag her i huset 😢Eg måtte ta den tunge beslutning om at Dronninga vår, Kornelia måtte få sovne inn ❤️ Kornelia hadde sidan sommeren vært sjuk, gav tydelige tegn på smerter, tung i pusten og mange andre symptomer. Me hadde ein mengde veterinærbesøk, utreda henne for det meste. Men ingen ting å finne, verken på ultralyd, rtg eller blodprøver. Til slutt måtte nok være nok, me kunne ikkje fortsette å leite i blinde mens ho hadde det vondt. Me var altfor glad i Kornelia til å la henne lide.
Kornelia hadde blitt 10 år den 11.desember, så ho begynte å bli ei godt voksen dame. Ein fantastisk hund, som fra første dag virkelig ble MIN hund 🥰 Jeg er glad i alle dyrene mine, men må innrømme at nokon er helt spesielle. Kornelia vil alltid ha en stor plass i mitt hjerte.

❤️ Kornelia av Geehrbacch ❤️


19.03.2020

Nå er den fine gjengen vår alt blitt fire uker. Det er en trivlig liten gjeng, som stor trives sammen med oss i stuen. Alle vokser og utvikler seg fint. De får nå fire måltider pr dag, noe jeg tror mamma Camelia er glad for. På grunn av corona viruset som herjer, blir det litt utfordringer med sosialisering på denne gjengen. Men heldigvis er vi små og store i nær familie, så det skal nok gå fint. Når valpene er store nok til å komme ut, skal de sosialiseres med andre, men da litt på avstand. Valpene har nå fått navn, det er Helena, Hedda, Helmut, Hugin, Hallgeir og Hermann. Det er ennå usikkert hvem av tispene som heter hva, men guttene har fått navn.

Vi venter i spenning på når løpetiden til Laurine kommer. Vi har bestemt oss får å gå for parring, til tross for omstendighetene. Vi har hannhunden i nærheten ogdet ser ut til å gå greit med sosialisering på gjengen vi har nå. Vi går en spennende tid i møte der også. Håper på nok en fin gjeng, slik at vi kan glede ennå flere familier som venter 🙂

22.02.2020

Nå er den vakre gjengen vår blitt 4 dager gammel. Alle legger fint på seg, sover og har det fint. Alle som får valp fra dette kullet har nå fått beskjed. Og jeg håper nå alle som stod på venteliste og ikke er så heldige, også har fått beskjed. Om noen ikke har hørt fra meg, så gi meg en lyd. 

18.02.2020

I dag kom det 6 søte små til verden her hos oss. 2 tisper og 4 hanner, alt vel med mor og de små så langt. Vet det er mange som venter i spenning nå. Men jeg avventer noen dager, før jeg fordeler valpene. Har ikke fått tatt så mye bilder ennå. Men mange bilder og mer oppdatering kommer 😊 


13.02.2020

I dag er vi kommet til dag 58 i drektigheten, bare 5 dager igjen til termin. Valpene kan bli født når som helst. Men ingen tegn hos mor til at fødselen er like rundt hjørnet. Det kjekkeste er om hun går til over helgen, og at valpene kommer ca på termin. Camelia er tydelig preget av drektigheten nå. Valpene ligger langt fremme, så matlysten er minimal. Her blir bare det beste servert nå, men hun spiser bare så smått av det også. Er stortsett kylling, kjøttdeig, skinke og pannekaker på menyen 🙂 Heldigvis er det ikke mange dagene igjen, og da kommer heldigvis matlysten fort tilbake.

Sist lørdag var jeg og Emre på utstilling i Etne. Dette var Emre sin første utstilling etter fylte to år, som han ble i januar. Nå jaktet vi siste cert. Og det klarte den vakre gutten å dra i land. Så vi kunne stolte reiser derfra med en NY Norsk Utstillings Champion 🤩 Nå har både han og mamma Camelia den tittelen. I løpet av året blir det noen utstillinger med søster Embla, i håp om at hun også kan hente i land samme tittel 😀

06.02.2020

Da er det bare 12 dager igjen til termin. Tirsdag går vi inn i siste uke av drektigheten. Da må alt være klart til fødsel. Alltid like spennende dette, gleder meg til å se hva som sjuler seg der inn.

Lørdag blir også en spennende dag. Da skal Emre på sin første utsillig etter fylte to år. Nå jakter han det siste certet, klarer han det, får han tittelen NUCH den dagen :-) Jeg krysser fingre og tær for at det går vår vei.

13.01.2020

I dag har vi vært på ultralyd med Camelia. Og der var det heldig vis en gjeng med små på vei 😄 Med det samme veterinæren la ultralyd apparatet på buken hennes, dukket det opp fire foster poser. Uansett hvor hun flyttet det, så vi poser. Så veldig vanskelig å telle, da man fort kan se de samme flere ganger. Men at der er minst 5, og kanskje mange flere. Vi får bare krysse fingrene for en fin liten gjeng 🥰

18.12.2019

Endelig ein gledelig oppdatering fra denne kanten. Vi har fått til første parring på Camelia. Men siden det ble tett på jul, ble det dessverre vanskelig med Sverige tur, så vi måtte bytte hannhund. les mer om dette under valpekull 😊 Vi håper på noen flere paringer, og at dette resulterer i mange fine små i midten på februar 🥰 

06.12.2019

Som dere ser på bilde er nå Camelia og forvert kurset og godkjent som besøkshund og venn. Er så stolt av dem, begge to egner seg perfekt til den jobbe. Ikke bare er det deN ene gladnyheten å komme med fra den fronten, endelig er Camelia kommet i løp. Så nå blir det forhåpentligvis Sverige tur på oss før jul. Og så håper vi resultatet av turen blir mange små februar 🥰 Kommer med oppdatering etterhvert som ting skjer her.

Ellers er det fullført i lille Gunleik, han er et herlig lite troll 😅 Ikke lenge til han flytter til nYtt hjem😊

10.11.2019

Her hos oss nyter vi en rolig valpetid med bare lille Gunleik, ikke mye jobb med en valp. Han er en rolig liten krabat, som vi hører lite fra. Heldigvis blir det litt mer fart og kos i ukene som nå kommer 😄 

Ellers venter vi fortsatt på løpetiden hos Camelia. Hun er nå godkjent besøkshund, går for tiden kurs for å lære litt mer. Camelia er en fantastisk frøken, så besøkshund er nok noe hun passer perfekt til å være 🥰

I går stilte jeg Emre på sin 5 utstilling. Og jeg er så stolt over den vakre gutten, som har klart å hente 4 cert og 1 reserve cert på disse fem utstillingene. selv om han ikke har mye utstillingstrening, oppfører han seg eksemplarisk i ringen. Så rolig og fin i gemyttet, gutten er en drøm å ha med seg.

Fritjof som for litt tilbake fikk diagnosen Epi, har heldigvis respondert fint på behandling. Vi håper dette vedvarer, slik at han kan få et godt langt liv til tross for sykdommen.

25.10.2019

Mandag 21.10 kom det et lite enebarn til verden her hos oss. Vi var på rtg med Dorthea på dag 54, så vi viste at det bare var en liten som kom denne gangen. Vi håpet fødselen skulle starte av seg selv, men så heldige var vi ikke. Så på dag 65 måtte vi inn å ta keisersnitt på henne. Heldigvis gikk alt fint med mor og den lille. Nå skal vi nyte de neste 8 ukene med den lille, for her blir det virkelig tid til kos 🥰

Sist uke fikk vi en veldig kjedelig beskjed. Kongshella’s Fritjof hadde fått påvist sykdommen epi, en virkelig stygg sykdom. Han har nå startet på medisiner, og vi krysser fingrene for at han responderer godt på disse og kan få det bra fremover.

Nå venter vi på at Camelia skal komme igjen med sin løpetid og at vi er så heldige at det kommer litt flere så der. 

09.10.2019

Her kommer en kjedelig oppdatering. I går tok vi turen på rtg med Dorthea. Den siste tiden har magen hennes gått sakte men sikkert tilbake, og vi mistenkte at hun hadde mistet valpene. Noe som viste seg nesten å stemme. Hun han mistet alle bortsett fra en. Så neste helg ventes det et lite enebarn her. Er utrolig kjedelig å måtte skuffe så mange som venter, men er dessverre veldig lite vi kan gjøre med dette. Nå håper vi bare at denne fødselen går fint, at vi slipper et keisersnitt. Og at den ene lille er frisk og rask. 

Ellers så bør det nærme seg løpetid hos Camelia, er nå 11 mnd siden sist løpetid. Vi håper på litt mer flaks der, slik at mange av de som nå ønsker å stå videre på venteliste her, kan få seg en liten valp på nyåret. 

14.09.2019

Da venter nok mange i spenning på oppdatering ang ultralyd. Planen var å ta ultralyd av Dorthea i gå. Men på grunn av hundesykdommen som herjer, blir det ikke ultralyd denne gangen. Jeg tørr ikke ta med meg en drektig til en veterinærklinikken slik situasjonen er nå. Men Dorthea viser mange tegn på drektighet, så vi håper dette stemmer. De kan fort lure oss disse tispene, så ingenting er hundre prosent sikkert. Men i de kommende ukene, bør magen begynne å vokse. Vi krysser fingrene, og håper på en fin gjeng uti oktober 🐕🥰 

18.08.2019

I dag var første date for Dorthea og Marcell, og det ble full klaff på første forsøk ❤️ Blir et nytt møte i morgen kveld. Krysser fingrene for ny parring da. Deretter begynner den spennende ventetiden. Det blir ultralyd om ca 4 uker,  Og vi håper på valper ca 20 oktober 🐕

13.08.2019

Da er det endelig på tide med litt oppdateringer her. Først en nyhet som mange har ventet på, endelig er det løpetid på gang. Dorthea er først ut, så derblir det mest trolig paring i løpet av helgen eller starten på neste uke. Camelia som vi trodde ville komme i løp først, er ennå ikke startet. Nå håper jeg hun venter noen uker med å komme i løp, slik at det blir litt avstand mellom de to kullene. Krysser fingrene for mange små her i løpet av høsten 😄

Denne helgen var vi på årets rasespesial, som i år var på Beitostølen. Til tross for et fryktelig vér, var det en koselig helg som alltid. Jeg hadde med meg 3 hunder, Emre, Embla og Lille Laurine. Super fornøyd med resulter og krkriker på alle tre. 

Kongshella’s Emre - EXC, UK, 1 UKK, CK, CERT, 4 BHK. I tillegg fikk han prisen for vakreste pels 🥰

Kongshella`s Embla - EXC, UK, 3 UKK, CK.

Lille Laurine av Nixenspitze - EXC, AK, 3 AKK, CK. I tillegg fikk hun prisen for vakreste ører 🥰

Alle tre hundene oppførte seg eksemplarisk i ringen. Så takknemmelig for flinke forverter til Emre og Embla, dere gjør en strålende jobb ❤️

05.06.2019

Planer er til for å endres. Det blir i denne omgang ikke valper på Lille Laurine. Det har dukket opp sykdom på hennes linjer, derfor ønsker jeg å avvente. Det er ikke Laurine, hennes foreldre eller halvsøsken som er syke. Men likevel ønsker jeg å avvente avl på henne, jeg tar en ny vurdering på dette nest år. Jeg har gledet meg så mye til kull på Laurine, så det er utrolig trist å måtte avvente, muligens avlyse helt. 

Men vi håper fortsatt på 2 kull her i år. Kull nr to blir da på Kongshella’s Dorthea. Mer om det kullet finner dere under kull planer.

03.05.2019

På tide med ein liten oppdatering her. 

Utstillingshallen i Bergen gikk over all forventning. Emre tok storcert og ble BIM, med super kritikk. Så nå er gutten fullcertet, nå er det bare å vente til han blir to år og håpe det siste lille certet kommer fort. Hadde ikke de store forventninge til Embla, da hun var helt uten pels. Men frøkna fikk Exl med super kritikk 😄 Så med henne fortsette storcert jakten når den vakre pelsen er tilbake 👍

Det går også supert med Fritjof som kom tilbake til oss, han stor trives i sitt nye hjem. Jeg håper å få han i utstillingsringen i løpet av sommeren.

Lite som skjer på valpefronten, bare å vente til sommeren og løpetid på damene. Så krysser vi fingrene for en travel høst 🐕😄

Så en trist oppdatering. Nemo de Eurasipomer, spanjolen som vi hentet hjem, ble dessverre avlivet denne uken. Nemo var en fantastisk gutt, men med en fryktelig dårlig helse. Han hadde D hofler med store forkalkninger, patella luksasjon, hypotyreose, store prostata plager og kroniske ørebetennelser. Men tross smerter, har den vakre gutten alltid hatt et supert gemytt. Han hadde et godt hjem og vil bli høyt savnet ❤️

Ønsker dere alle en finfin vår ☀️

27.03.2019

Da er endelig Embla sine helseresultater kommet. Den vakre frøkna er frisk og rask, HD - A, AD - 0, Patellastatus 0/0 og Dandy Walker - Fri. Øyelysing gjenstår, dette vil bli gjort i løpet av den nærmeste tiden. Nå kan vi endelig begynne å legge små planer for Embla i avl, finne en fin kandidat til henne. Embla har et fantastisk bemytt, en sosial og super lykkelig frøken. Så vi er så glade over gode helseresultater, slik at dette fantastiske gemyttet forhåpentligvis kan bringes vider. Embla blir ikke 2 år før januar 2020, men vi håper på små etter henne en gang i løpet av 2020 😀 Emre kommer vi til å vente noen måneder før vi sjekker. Han er en stor gutt, som skal få litt mer tid til å vokse seg ferdig. Men i løpet av sommeren får vi nok svarene der også, krysser fingrene for at alt er like bra hos han.

Neste helg skal de to vakre søsknene i utstillings ringen, NKK Bergen står for tur. Man håper jo alltid på stor certet, men konkurransen er stor, så blir ikke enkelt å hente hjem cert denne dagen.Vi krysser fingre og tær for et bra resultat, og viktigst av alt at hundene får en god opplevelse i ringen 😀

23.03.2019

Denne uken fikk vi Kongshella’s Fritjof hjem igjen, Familien som hadde han, kunne dessverre ikke lengre ha han. Det var med tung hjerte de møtt sende gutten fra seg. Fritjof bodde langt nord, så det var ikke bare bare å få han hjem. Jeg med nyoperert arm, så ganske hjelpeløs oppi dette. Men jeg er så heldig å ha mange fantastiske mennesker rundt meg, folk jeg kjenner og ikke kjenner stiller opp. Så etter mye frem og tilbake, mange i arbeid fikk vi gutten sørover på torsdag. Her i vest var det fort en ny familie klare til å ta han imot 😀 Fritjof flytter til Stord, vi beholder han på for. Han er blitt en stor flott gutt, 59 cm og 28 kg. Et fantasktig gemytt, elsker alle, både liten og stor. Fantastisk å ta en hund ut av transportburet på Gardermoen, som bare logrer og er glad. Vi gleder oss til å følge denne gutten videre, håper vi får tatt han noen runder i utstillings ringen i løpet av året 😀 Tusen takk for Camilla m/fam som har tatt så godt vare på han, gitt han en god start i livet ❤️ 

17.12.2018

Da kommer det en kjedelig oppdatering for alle dere som venter på valp herfra. Dessverre blir det ikke valper etter Laurine denne gang. Det ble rett og slett ingen vellykket parring. Så nå er det bare å vente i nye 8 mnd, før vi får en ny sjanse. Veldig veldig kjedelig, men lite vi kan gjøre noe med 

26.11.016

Da er endelig løpetiden igang hos Lille Laurine. Nå krysser vi fingrene for vellykket date om ca 14 dager. Og at det kommer små i starten på februar. 

06.09.2018

Tiden flyr, og våre fire så nærmer seg 7 uker og snart tid for å flytte. Dette er fire store livlige karer. Super glade og sosiale, elsker alle som kommer innom. De er aktive, så på dagen er det mye fart her. Men om natta er gjengen fantastisk. De legges ca 23-23.30 og sover til 08-09, og da uten stortsett et uhell i bingen. Alle fire løper rett ut på do. Dette er første kullet jeg aldri har brukt verken en avis, og bare noen få kladder de første to dagene. Bare wetbed til disse guttene her, så helt fantastisk enkelt 🤪

I går hadde vi besøk av Fhilip og eier Hanne. Om alt går etter planen, så blir Fhilip pappa til vårt neste kull. Vi venter løpetid på Laurine i oktober. Så da håper vi de to finner tonen, og resultatet blir mange søte små til vinteren ❤ Kommer med oppdatering så for det skjer noe her. 

28.07.2018

I dag er de fire pluggene våre alt blitt en uke. Det har vært litt travletider her, mye uro. Mamma Kajsa fikk en reaksjon på de innvendige stingene, og har klødd som en gal. Valpene har vært urolige grunnet hennes medisiner og varme. Men nå har de fått flytte inn på vaskerommet, der er det mye kjøligere. Så nå ser det ut til at både mor og barn finner roen 🙂 Men som dere ser på vekten, så får gjengen i seg rikelig med mat. Vi har aldri hatt så store valper før.

21.07.2018

I dag kom fire gutter til verden her, dessverre ente det opp i keisersnitt for Kajsa. Desverre ble det dårlig med jenter denne gangen, så mange blir nok skuffet. Jeg kommer tilbake med mer infor om fødsel senere, nå skal vi alle ta oss noen velfortjente hviledager 😄

09.07.2018

I går kom Dorthea hjem til oss, ikke lenge igjen til det kommer små nå. Om ca 14 dager kommer de små til verden. Dette blir nok heller ikke noe veldig stort kull, men tror nok det blir litt flere en sist 😀 Dorthea har lagt godt på seg og matlysten er fortsatt veldig god. I magen kjennes små spark, alltid like koselig å kjenne ❤ I dag skal valpekassen opp, slik at Dorthea får venne seg til denne. Forvert Renate kommer opp for å være med på fødsel vil tro hun teller dager til å se Dorthea igjen.

Lørdag hadde vi Emre og Camelia på besøk. Vi ventet valpekjøpere som hadde lyst å hilse på rasen, så da er det kjekt å ha litt flere å vise frem. Emre er nå blitt 6 mnd, en pelsball ser han ut som 🤪 En herlig sosial krabat, som vi gleder oss til å se hvordan fortsetter å utvikle seg. Mamma Camalia har erndelig begynt å få pels igjen. Ser ut som hun kan være i god form til årets rasespesial. Lille Laurine kan ikke skryte på seg samme pelsform, for der er all underull borte 🤨 Gamle Dronninga er vakker som alltid, og i god form. Storkoste seg i hagen med de tre andre, ikke for gammel til å bli med på leken.

15.06.2018

I dag har vi vært på ultralyd med Dorthea, og der dukket det heldigvis opp små fosterposer på skjermen 👏 Søndag er det alt 4 uker siden paring, så bare 5 uker gjenstår 😄 Når går vi en spennende tid i møte, hvor mange ser dagenslys her om ca fem uker ❤️

01.06.2018

Søndag var vi i Stavanger på utstilling, Emre og Embla sin første runde i ringen. Og det gikk over all forventning. Embla fikk exl og ble beste tispe valp. Mens Emre gikk nesten helt til topps 👏 Den lille herlige gutten ble BIR, BIG 1 og BIS 2 🤩 En fantastisk opplevelse å komme så langt, og ekstra gøy med valp fra eget oppdrett. Begge valpene er super sosiale og trivelige, kunne ikke vært mer fornøyd. 

21.09.2023

Da er det endelig bekreftet at Alissa venter valper. Termin er ca 22.oktober. Vi var å tok ultralyd av henne på mandag. Veterinæren tror det kan komme mange valper her, da det dukket opp 4 fosterposer i samme bildet. Tiden går fort, Alissa er alt kommet halvveis i drektigheten. Gleder meg til å se hva denne kombinasjonen gir. Valper etter to super sosiale foreldre, håper vi blir en gjeng med sosiale, trygge og trivelige valper.24.08.2023

Da kan vi endelig oppdatere med at det skjer ting på denne kanten. Vi har vært en tur på østlandet med Alissa, og nå håper vi på valper i oktober. Mer informasjon om kullet finner dere under valpeplaner.

Anbefaler alle som har vært i kontakt tidligere å ta kontakt, om dere fortsatt ønsker å stå på venteliste her. Er fort gjort at jeg glemmer noen, når jeg skal kontakte mange.


Da er det endelig på tide med en ny oppdatering her. Hjemmesiden har fått ny eier, så jeg har slitt med oppdateringer.

I januar kom K kullet vårt til verden, 5 fine små. Disse er nå på plass i nye gode hjem. Neste valpeplaner her, blir en kombinasjon mellom Alissa og Emre. Om hun følger sin tidligere intervall, så kommer hun i løp en gang i juni/juli. Så da krysser vi fingrene for valper til høsten. Venteliste for dette kullet er nå åpen.Håp

Planen fremover nå, er å få stilt en del av de unge hundene våre. I mai og juni har vi flere som skal helsesjekkes, så dette må også gjøres. Alltid like skummelt og spennende, krysser fingre og tær for at vi er heldige.

Nør det gjelder Dorthea, så er det tegn på drektighet 😄 Men som vi vet, så kan disse hundene lure oss. Men vi krysser fingrene for at tegnene stemmer og at det viser mange små på ultralyd. Jeg har stor tro på denne kombinasjonen, to fantastiske foreldre. Dorthea er bare lykkelig og glad, frisk og fin. Mico er unik gutt som alle her forelsket seg i, ingen hadde lyst å sende han i retur til eier 😂 Helt fantastisk med en hannhund som ikke finnes hissig på andre hannhunder, brydde seg ikke om noen, var bare snill og grei ❤️ Snart bare to uker til ultralyd, blir så spennende 😄

20.05.2018

I dag ble det vellykket parring mellom Dorthea og Wopo. Vi prøver på ny i morgon. Deretter er det bare å vente i fire nye uker, da er tiden kommet for ultralyd. Krysser fingrene for mange små 😍

12.05.2018

Da er Dorthea i løp og vi har bestemt oss for å pare henne på denne løpetiden 😄 Info og bilde av hannhund kommer. Ved interesse for valp ta kontakt. Se mer infor under valpeplaner.

09.04.2018.

I dag må jeg for første gang komme med den kjedelige meldingen om at en tispe er tom. Altså ingen valper hos Lille Laurine. Jeg hadde en mistanke om dette, men håper klart jeg tok feil. Så nå må vi vente til vinteren igjen, prøve igjen da. Men da blir det ikke samme kombinasjon, da går vi for vanlig paring. Dette er utrolig kjedelig for alle der som venter, og mange av dere ventet også på valp fra Camelia. jeg synes det er trist at det ikke kommer valper,var så mange jeg hadde lyst å selge valp til. Jeg håper dere finner den rette valpen hos noen andre. Men om noen ønsker å vente, så gi meg en lyd. Eller ta kontakt om dere ikke har funnet valp  år det igjen nærmer seg noe her.

Ellers er alt vel her. Emre og Embla koser 😄seg i nye hjem, to herlige sosiale vesen. Jeg gleder meg til å begynne å stille igjen, alltid ekstra gøy med valp. Så håper første spretten blir i Stavanger i mai 😄😄😄

12.03.2018 Da har vi hatt noen hektiske dager, frem og tilbake til Haugesund og Stavanger. Men i går var dagen riktig og Lille Laurine ble inseminert. Så nå går vi en spennende tid i møte. I de neste ukene blir det å kikke etter tegn til drektighet, så når det har gått ca fire uker får vi svaret. Da krysser vi fingrene for at ultralyd viser mange små fosterblærer ❤ 

Fredag reiste Embla til nytt hjem, til Haugesund der forvert Julie bor. Første natt var det litt lyd, men etter det har ting gått fint. Lille Emre som skal være igjen en uke, synes først det var veldig kjedelig å bli alene. Men nå er vi begynt med sosialisering og bånd trening, så nå er livet gøy og spennende.

Ellers er vi kommet oss i nytt hjem på gården. Så har vært litt hektiske uker, ganskje godt vi ikke hadde et valpekull på 8 valper 🤪Da tror jeg nok vi måtte utsatt flyttingen. Her har hundene nå fått stor uteplass, de storkoser seg. 

Jeg kommer med oppdatering så fort vi har vært på UL 😀

25.02.2018

Da er endelig løpetiden kommet hos Laurine. Nå begynner ventingen, først på blodprøver. Deretter riktig dag, så inseminering. Når den er i boks er det å begynne å vente på om ting klaffet. Se etter tegn til drektighet, så til ca fire uker og ultralyd. Når den tiden kommer, håper vi å se mange foster blærer. Krysser virkelig alt vi har for mange små i uke 19 ❤️

20.01.2018

Da er dei små alt blitt en uke. Begge to hadde doblet vekta dagen før, så ikke verst med dobling av vekt på dag 6. Det er ro og harmoni i valpekassen. Clara synes livet som mor er litt kjedelig, så liker å være med oss mye av dagen. Hun er 100% trygg på alt, finnes ikke redd for de små. Både katten og de andre hundene kan gå forbi og kikke inn til valpene, hun bryr seg ikke. Men de andre bare kikker inn, prøver aldri å gå inn på rommet.

Nå får vi håpe at Alva og Lille Laurine kommer i løp, slik at de to bestevennene kan bli mødre på likt. Ikke noe hadde vært kjekkere en om det kom små hos begge to ❤ Bilder av Emre og Embla finner dere under deres linker.

Så litt om gamlemor Kornelia. Alt er bare bra med henne etter operasjonen. Hun er i storform, så ikke tvil om at hun har hatt mye vondt før. Nå får vi bare krysse fingrene for at alt går bra, at det ikke dukker opp noe spredning etter den lille tumoren de fant.

12.01.2018.

Seint i kveld kom to små til verden her hos oss, en av hvert kjønn. Akkurat som jeg håpet på når det først bare viste seg å være to. Clara er en super mamma, steller godt med det to små. Nå gleder vi oss til å følge denne vesle gjengen i åtte uker ❤️💙💙

04.01.2018

I dag har vi vært på røntgen med Clara, bestemte meg for dette siden hun var veldig liten i magen. Og ikke rart hun var det, for her viste det seg å bare være to små. Så blir mange jeg må skuffe denne gangen. Håper alt går fint med fødsel, at vi neste helg har to søte små her ❤️ Så får vi håpe Laurine snart kommer i løp, og at der kommer litt flere små. Slik at de som ønsker det, kan stå videre på venteliste til det kullet.

11.12.2017

I dag fikk vi endelig bekreftet det vi håpet på. Ca 11 januar kommer det valper etter Camelia og Wilbur. Det ser ikke ut til å bli et veldig stort kull, men vi krysser fingrene for at det kommer en del 😀 Nå gleder vi oss virkelig til januar.

07.12.2017

Nå er endelig Clara (Camelia) Sin tittel på plass i NKK. Må si jeg er litt stolt oppdretter, første Champion fra mitt oppdrett 😀

Det nærmer seg også fire uker siden inseminering. Så mandag får vi svaret på om dette var vellykket. Krysser fingre og tær for at det viser seg å være mange små der inne 🙂

Nå er også alle fire i D gjengen helsesjekket, stor takk til flinke valpekjøpere ❤ Resultater finner dere under helseresultater.

13.11.2017

Endelig kan vi begynne nedtellingen 🤪I første omgang venter vi i spenning til ultralyd, denne undersøkelsen vil bli gjort  ved dag 28-30. Blir det da bekreftet valper, er det bare å vente i spenning til midten av januar. Ca den 15 skal det da komme små her.

En annen gledelig nyhet 😀 I går klarte Camelia (Clara) å hente hjem siste certet. Fikk dermed tittelen Norsk Utstillings Champion før paring. Første hunden fra vårt oppdrett som har fått tittelen NUCH, vi er så stolte. Laurine og Dorthea var også i ringen. LL fikk Exl og Dorthea en VG, begge med gode kritikker. Så vi er super fornøyde.

31.10.2017

Da kan jeg endelig komme med oppdateringen mange har ventet på, CAMELIA ( CLARA) er endelig kommet i løp. Så da går vi en spennende tid i møte. Om alt nå går etter planen, håper vi på mange søte små mot slutten av januar. Holder dere oppdatert her, så fort jeg vet noe mer.

26.10.2017

Regner med det er en del som venter på glad nyheter, men dere alle må bare smøre dere med tålmodighet og fortsette oå venter. Frøken Clara(Camelia) har det tydligvis ikke travelt, vi venter ennå i spenning på at løpetiden skal dukke opp. Men nå når det har drøyet så lenge, kan hun jo bare vente litt til. Hun er nå påmeld på Stord utstillinen, vi krysser fingre og tær for at siste certet kommer der. Laurine og Dorthea skal også i ringen.

Ellers så har jo Alva vært på date, men hun skjønte ikke helt dette med paring. Frøkna la seg ned når Offen kom, blir trolig ikke så mange små av det. Men vi er ennå ikke helt sikre, de kan jo ha fått til noe når de har vært alene. Nærmer seg fire uker nå, så vi bør vel snart kunne oppdage om noe er på gang🙂

Atter en gang, så håper jeg det ikke er så lenge til jeg kan komme med den oppdateringen alle venter i spenning på 😀

21.09.2017

Da var alle helse resultater på Dorthea kommet, og frøkna gikk gjennom på alt. Så nå må det bare komme litt pels, slik at vi kan få stilt henne noen ganger i løpet av vinteren. Om alt går etter planen og jeg finner en passende kandidat ( Har alt noen aktuelle 😀) Så kan det bli valper på henne i løpet av neste sommer. Håper det tre brødrene blir helse sjakket i løpet av vinteren, og at resultatene er like bra der 🙂. Når det gjelder Clara og løp, er vi på stede hvil. Håper snart å komme med en oppdatering der også.

14.09.2017

Då kommer det en liten oppdatering fra denne kanten, men dessverre ikke den oppdateringen mange venter på 🤨Camelia har vist bestemt seg for å la oss vente denne gangen. Men jeg har en mistanke om at frøkna har lurt oss litt, at hun hadde løpetid i februar. Forverter var da litt usikre, men konkluderte med at det ikke var løp. Men var det en løpetid, kan vi forvente nytt løp nå i oktober. Så da begynner det å nærme seg noe, løpetiden kan jo alltid forflytte seg litt. Så krysser fingrene for at den er like rundt hjørnet.

Så litt om årets rase spasial. I år var det en dommer fra Nederland som dømte, han er selv eurasier oppdretter der. Så han var streng og kunne sine saker, var veldig flink med hundene. Han brukte litt vel lang tid pr hund, så nye i ringen som Dorthea synes det ble nok og kom med en lite knurr til han. Det var ikke greit synes han, så dermed fikk den lykkelige super sosiale hunden en grønn sløyfe 🙃 Men Dorthea var helt uten pels, så vi hadde ikke hatt så mye mer håp en en G (gul). Men vi gikk for tittelen årets nakenhund, og den tok hun så klart 🤪 Lille Laurine fikk en VG ( blå) noe jeg var veldig fornøyd med. Hun hadde også mistet mye pels og var altfor tynn. Camelia fikk sin først VG (blå) denne dagen. Hun fikk en fantastisk kritikk, men var ALTFOR tynn. Så den blå var helt med rette. Alle tre var kjempe flinke i ringen, og vi hadde en koselig helg med sol, sommer og mange hyggelige mennesker 😀

I slutten på september skal jeg stille Camelia i Bergen, da jakter vi et lite cert. Klarer vi å dra det i lang, får den vakre frøkna tittelen Nuch før hun skal pares. Så vi krysser fingre og tær for at hun klarer å hente dette hjem i løpet av høsten.

Så skjer det ting på kattefronten her også. Alva var i går på hjerte undersøkelse HCM og helse undersøkelse. Den vesle vakre førkna vår er i super form og oppførte seg eksemplarisk hos veteriæren. Så nå er det på tide med en date i Bergen hos oppdretter Elin. Så i løpet av de nærmeste dagene går turen dit, og hun blir borte noen uker. Når hun da kommer tilbake, er det bare å vente i spenning. Krysse fingrene for at vi i løpet av høst/viter kan fylle huset av små kattunger og valper ❤ Jeg kommer så klart med oppdatering så fort det skjer noe her hos oss.

09.08.2017

Da nærmer det seg årets rase spesial, som i år skal være på Biristrand Camping. Vi pakker sommer klær, og håper på sol og varme. Har med oss hunder med og uten pels, på Dorthea har vi som mål å ta prisen for årets naken hund 🤪 Laurine er altfor tynn, men vi håper likevel hun klarer å sjarmere dommeren 💋 Camelia slapp store mengder pels sist helg når hun var på besøk, så henne er jeg spent på hva som er igjen når hun hentes nybadet og blåst i morgen 😲. Men pytt sann, vi gleder oss til en koselig helg, med eller uten pels. Alltid like hyggelig å møte igjen kjente, og ikke minst bli kjent med nye. Så lørdag 12 er dagen å ta turen til Biri, om det er noen som har lyst å se mange vakre ekseplarer av rasen og møte mange hyggelige engasjerte mennesker 😀 

13.06.2017

Da er sommeren endelig her, men vi venter fortsatt på litt sol og varme. Ser frem mot dager med sol og bad, for både to og firbeinte 😀 Vi har i vår vært på noen utstillinger, tre med Laurine og bare en med Clara. Se utstillingsresultat. Vi har også vært på utstilling med Alva, vår vakre Sibir frøken. Hun fikk en strålende kritikk, ikke noe negativt med den vesle dama. Det blir nå lenge til neste katteutstilling, om alt går etter planen skal Alva ha to kull først. Disse to kullene vil eies og ha oppdretter navnet til Elin, Grensedalen. Men om noen er intressert, så bare ta kontakt med meg, så videreformidler jeg. Kattungene vil vokse opp her med oss og hundene, blir levert når de er 12 uker gamle.

Ellers så blir det noen få utstillinger i sommer. Laurine og Dorthea håper jeg å få stille på Karmøy. Laurine og Clara blir med på rasespesialen i august. Så blir det nok noken tette utstillinger med Clara i september, håpe å hente hjem et CERT, slik at frøkna får tittelen Nuch før hun skal pares 🤪 Laurine mangler litt mer, så hun trenger nok litt mer tid.

I august er det tid for helsesjekk på Dorthea (Kajsa) Krysser fingre for at alt står bra til der. Alt vel på 1 års kontrollen. En sosial, trygg frøken som fikk masse ros for sitt gemytt 😀 Veldig kjekt som oppdretter å få slike tilbakemeldinger.

18.04.2017

Nå er det gått en mnd siden vi sa farvel til Aurora. Det har vært merkelig her, veldig stille og rolig. Det merkes at glad jenta vår ikke lengre er blandt oss. Men det er godt for oss alle å vite at hun nå har det bedre.

Ellers så nærmer det seg ny utstillings helg, den 22.04 skal jeg stille både Laurine og Camelia på NKK Bergen. Det er 23 Eurasiere påmeldt, så blir spennende. Alltid ekstra gøy når det er så mange. 

Den 9.4 fikk Laurine sitt første Cert, på utstilling i Stavanger. Vi stilte både lørdag og søndag. Lørdag fikk hun VG, med kjempe god kritikk. Synes ikke helt kritikken samsvarte med bedømmelsen. Men søndagen ble det Exl med Cert, og atter en gang strålende kritikk. Så vi var storfornøyde etter en koselig Stavanger helg.

Jeg har også brukt mye tid det siste året på hannhund jakt. Nå ser det endelig ut som ting begynner å ordne seg. Har hannhunder klare til flere kombinasjoner nå. Ingenting er bedre en å ha gode planer, langt frem i tid. Kommer ikke til å gå ut med noe informasjon om dette ennå. Ønsker at alt skal være helt i orden før dette blir lagt ut. 

Vi er også begynt å gå blodspor med Laurine. Vi gikk kurs med henne for en stund tilbake, nå er vi godt igang med spor trening selv. Så langt går alt strålende, hun er super flink på både blod og fersk spor. I dag har Paul vært å lagt ut et spor, så får vi se hvordan det går med frøkna i skogen i morgen. En ting er vertfall sikkert, hun stor trives med dette. Hun blir i hundre bare jakt klærne kommer på her i huset nå 🤪

26.03.2017

Tirsdag 21.03 ble en fryktelig trist dag for oss. Vår snille, vakre og gode Aurora, måtte dessverre avlives 💔 For snart 1 år siden fikk Aurora påvist urinstein. Hun ble operert, reoperert etter en måned grunnet infeksjon. Etter da noen uker så alt fint ut, hun gikk på spesial for og alt var vel. Høsten 2016, etter løpetid oppdaget jeg at noe ikke stemte. Tenkte kanskje det var en livmor betennelse på gang, så vi reiste til veterinæren for å sjekke. Og vi fikk nærmest sjokk da vi undersøkte, blæra var igjen full av store steiner. Nå måtte vi sende stein til USA til analyse, for å kunne starte riktig behandling. Dette svaret kom like før jul, da startet vi opp med antibiotika og skulle fortsette med bare spesial for. Det kunne ta fra 5 til 12 uker å løse opp steinene. Vi var på kontroll hver mnd, januar lite forandring. Februar ble vi kjempe lykkelige, da så alt så lovende ut. Det var bare rester av stein å se igjen i blæra. Så tirsdag den 21 mars trodde jeg at vi skulle inn på en siste kontroll og avslutte kuren. Jeg hadde ikke i min villeste fantasi, trodd at jeg skulle komme derfra uten Gullet vårt. Bildene viste nye store steiner og igjen hadde hun en pH som var kjempe høy. Så beskjeden fra veterinæren var klar, nå måtte jeg ta et vanskelig valg. Det var dessverre ikke mer de kunne gjøre for den vakre go`jenta vår. Det var nå på tide at hun fikk slippe mer smerte. Det var et fryktelig valg å ta, men jeg er 100% sikker på at det var det riktige.

Vi har heldigvis mange gode minner og mange fine bilder av vakre Aurora. Verdens beste tur kamerat og venn, kommer til å bli savnet av så mange ❤

09.02.2017

Da nærmer C gjengen seg 18 måneder. Camelia og Carla er helsesjekket og fri på både hd, ad og patella luksasjon. Gjenstår øyelysing på begge frøknene. Det nærmer seg helse sjekk for flere av C gjengen, krysser fingrene for like gode resultater der 🙂 Jeg driver å ser etter en passende kavaler til Clara, men ikke lett å finne noen som tilfredstiller alle ønsker og krav jeg har. Er jammen godt vi har god tid på planlegging 🙂

Ellers så blir det litt utstillinger fremover, årets første blir nå den 11.02, da er det Clara og Dorthea som skal i ringen i Etne. Clara er fullcerete, så der stiller vi bare for morro. Den 26 feb er det Laurine sin tur, håper den vesle frøkna har fått litt mer både vekt og pels til da 🤨 viss ikke blir det ikke mye å vise frem.

Den 18 og 19 feb skal jeg på min første katte utstiliing. Dette blir utrolig spennende, alt nytt og blir kjempe spennende å få første kritikk på Alva.

Håper å se flere Kongshellas barn i utstillings ringen i løpet av våren 😀

29.11.2016

Da er Kongshella`s Camelia ferdig helsesjekket, og alt vel. HD-A. AD-0 og Patella Status-Fri. Så nå kan vi endelig begynne å leite etter en passende date til frøkna. Er lenge til det er aktuelt med kull på henne, men er greit å ha god tid til å legge planer. Lille Laurine er ennå ikke helse sjekket. Håper å få det til før jul, men vet ikke om vi rekker det. 

I november var vi på utstillig med Camelia og Laurine. Camelia gjorde en kjempe jobb og hentet hjem sitt andre cert. Dermed er frøkna fullcertet. Nå mangler hun bare et lite cert etter fylte 2 år for å hente tittelen Norsk Utstillings Champion. Så etter 18 august neste år, blir det bare å reise på utstillinger, håpe å få dette i land før løpetid og paring :-) Laurine fikk atter en gang en VG. Hun er uferdig, så dette var fortjent. Kritikken var god og korrekt.

20.09.2016

I går ble den vakre frøkna vår Laurine 1 år. Tida har gått fryktelig fort, synes ikke det er så lenge siden jeg kom hjem med henne. Laurine er en fantastisk hund, utrolig myk og snill. Vi kunne ikke vært mer fornøyde ❤ Nå nærmer det seg helse sjekk på henne og Clara, dette blir som alltid like spennende. Jeg venter nok til ut i november før dette blir gjort. Så da er det bare å krysse fingrene for at begge de to frøknene går gjennom på alle områder 😀

06.09.2016

Da er det vel virkelig på tide med en oppdatering fra denne kanten. På forsommeren flyttet våre fire små til sine nye hjem. Det er så hyggelig å være oppdretter, når det kommer så koselige tilbakemelidinger som det har kommet. Trivlige, supersosiale valper. I begynnelsen på august var vi på Eurasier spesialen. Planen var at Camelia(Clara), Laurine og Bjarne skulle være med. Men Laurine måtte jo få løpetid og være høyløpsk akuratt da, Så dermed måtte hun bli hjemme. Men vi andre hadde en super helg på Hamar, stålende sol og masse hyggelige mennesker. Søndagen stilte vi på NKK Lillehammer. Clara stilte for første gang som Jr, så jeg var spent på hvordan dette skulle gå. Men for en start vi fikk. Frøkna oppførte seg eksemplarisk i ringen både lørdag og søndag. Lørdag ble hun 3 BTK m/res Cert, vant prisen for vakreste pels. I tillegg var hun med å kjempet om tittelen gladeste hale og flotteste holdning 😀 Søndagens resultat ble ikke noe dårligere, CK,CERT og BIM 🤪 Bjarne gjorde det bra begge dagene, EXL lørdagen og VG søndagen, begge dager med supre kritikker 😀 

Nå nærmer vi oss en spennende tid for C gjengen og Lille Laurine, tiden er snart inne for helsesjekk. Dette er alltid like skummelt. Jeg krysser fingre og tær for at det går bra med alle.  

12.05.2016

Da er det vel på tide med en liten oppdatering fra denne fronten. Da kan vi begynne med Hermann, som er blitt Svenske 🤪 Go`gutten vår har det fantastisk hos sin nye familie, så nå er papirene på eierskifte sendt. Hermann kommer nok alltid til å være vår gutt, samme hvem som står som eier på han. Vi savner han alle sammen, han er en unik hund. Det gjør litt vondt hver gang vi ser bilder eller video av han, men samtidig er det godt å se at han har det så bra. Verdens vakreste har fortjent å være lykkelig, håper han får mange gode år hos Jim og Brit m/fam ❤

Laurine nærmer seg 8 mnd, og begynner heldigvis å bli litt roligere. Hun er sluttet (neste) med sko bæring og henting av klær. Hun og Aurora er blitt bestevenner, leker og koser seg dagen lang. Aurora like henne ikke så godt da hun var mindre, men nå er hun verdens beste. Laurine fikk prøve seg på blodspor for noen uker siden, dette hadde hun talent for. Den vesle frøkna tok sporet med en gang, har vært super flink på den neste treningene også. Det er min Svigersønn, som er svært jakt intressert som trener med henne. Håper hun en dag kan ta prøven og bli godkjent ettersøkshund.

Så er heldigvis badesesongen igang igjen for Aurora 🤪Å bade må være det beste hun vet. Hun kjenner nok at bading er godt for hennes kne, er nok stor sansynnelighet for at det er all svømmingen som gjør at hun med sin grad patella luksasjon, ikke har noen problemer. Laurine er ikke like glad i vannet, så tror det må litt trening til der, før hun legger på svøm.

Så er det gamle mor med sine små, både mor og barn har det fint. Tror nok Kornelia gleder seg til valpene blir gamle nok til å komme ut av soverommet. Hun er mest med oss, men ser om sine små hele tiden. Er det en lyd så løper hun å sjekker. Ikke mange dagene igjen til de små flytter inn i stua til oss 🙂Og heller ikke lenge til de kan være ute med oss. Så krysser fingrene for like fint vær som nå, slik at vi kan være masse ut 😀

25.04.2016

Da er endelig D gjengen her. I dag kom 4 gutter og 1 liten frøken til verden. Fødselen gikk veldig bra, alle var ute på under tre timer. Alt vel med mor og barn så langt 😀 Oppdaterer med mer info og bilder om en dag eller to.

06.04.2016

I dag er Kornelia 42 dager ut i drektigheten. Det er nå bare 3 uker til termin og bare 2 uker til alt må være klart. Kornelia har så lagt på seg 2,4 kg på disse første 6 ukene. Men det er nå valpene vokser og vekten kommer. Hun er ikke veldig stor denne gangen, så jeg tror nok ikke at dette blir et stort kull. Det er mange som venter på valp, så håper det kommer noen her :-) Jeg kommer nok til å ta et røntgen bilde om ca 1 1/2 uke, da får vi litt mer svar på hva som kan komme :-) Helt sikre blir vi ikke før valpene er her. 

23.03.2016

Ny oppdatering fra Fru Vinglepetter 🤪Jeg klarte ikke droppe ultralyden likevel, måtte få bekreftet det jeg nesten var helt sikker på. Og bekreftelse fikk jeg 😀 Om alt går fint de neste 5 ukene, kommer det søte små her i uke 17. Så nå er det bare å vente i spenning på hvor mange som kommer.

Ønsker dere alle en riktig fin påske 🐣☀️🐶

21.03.2016

Da er det på tide med en oppdatering fra denne kanten. Onsdag 23.03 hadde jeg time for ultralyd til Kornelia. Denne har jeg i dag avbestilt, for her trengs det ikke ultarlyd for å se at det er valper på vei 😀 Jeg er nesten 100% sikker på at det kommer små i uke 17, alle sikre tegn på drektighet er på plass. Det begynner alt å vise over buken på Kornelia, så vi får håpe det kommer en fin gjeng her om 5 uker. Det blir muligens rtg for å telle valper når det nærmer seg, er litt ok å vite hva som kommer.

Formen til Kornelia er på topp, hadde noen dager med kvalme og litt oppkast, men bortsett fra dette er matlysten på topp. Dronniga er sulten hele tiden 🙂

De andre to har det også veldig bra. Turbo Trollet Laurine er blitt 6 mnd, vi begynner å se antydning til at hun har planer om å roe seg litt nedpå 🙃 

26.02.2016

Da har vi vært med Kornelia på frierferd. Nå er det bare å krysse fingrene for små her i uke 17 🤪 I går var første gang jeg møtte Lupus. Jeg smeltet totalt for denne vakre, rolige gutten. Fantes ikke reservert ovenfor fremmede, bare rolig og kosete. Nå går vi noen spennende uker i møte. Er bare å håpe at ultralyden om fire uker viser mange små fosterposer 😀Se mer info om kull kombinasjonen under planlagte kull.

10.02.2016

Da er Kornelia kommet i løp, noen mnd før vi regnet med. Så om alt går etter planen blir det parring her om ca 14 dager og valper til våren. Dette kullet vil da bli leveringsklare til ca 20 juni. Hannhunden er lys creme, en vakker gutt det snart vil komme bilder av.

Ellers så nærmer det seg første sprett i ringen for Lille Laurine og Clara. Jeg skal stille Clara og Hedda Laurine, blir spennende. Luna ( Carla ) fra oss skal også i ringen denne dagen, så vi gleder oss, krysser fingrene for en positiv opplevelse og gode kritikker på alle :-) Oppdatering på dette kommer :-)

15.01.2016

Dette året fikk en trist start, vi ble nødt til å avlive får vakre franskmann Leron. Leron ble i midten på desember operert for patella luksasjon. Dette er en operasjon som stortsett er vellykket, men uheldigvis for oss så gikk det ikke bra denne gangen. Leron sitt kne lukserte fortsatt og han hadde store smerter, til tross for at han gikk på smertestillende. Etter noen dager med intens tenking og konsultasjoner og dialog med ulike veterinærer, måtte jeg ta den endelige grusomme avgjørelsen 😥 Så tidligere denne uka, sovnet den vakre gode gutten stille inn

Ellers har alle andre det fint her, og det krysser vi fingrene for at det fortsetter med. I Sverige hos Hermann går også alt bra, så langt har han taklet høst og vinter der veldig bra. Til og med nyttårsaften gikk fint 🙂 Så om de neste måndene også går fint, vil go`gutten vår flytte permanent til Jim og co.

Jeg har lenge vært i tenkeboksen når det gjelder valper. Tror nok det blir et siste valpekull på Kornelia, men er ennå usikker på om det blir denne løpetiden eller neste. Oppdaterer så fort jeg har bestemt meg, hannhund er klar. Dette blir det siste kullet her på noen år. Nå går vi noen spennden år i møte, håper Laurine og Clara går gjennom på alle punkter. Men dette er det lenge til vi får svar på.

22.10.2015

Da er alle våre små flyttet og første uke i nytt hjem har gått veldig fint hos alle 🙂 Nå gleder vi oss til å følge denne herlige gjengen videre. Vi har beholdt en tispe på for fra dette kullet, lille Camelia. Hun bor på Stord, bare 30 min herfra, så denne frøkna får vi muligheten til å følge godt opp.

Kornelia fant for roen etter valpene reiste, ser nesten ut som hun nyter freden 🤩 Er mye liv og røre i stuen her i de ukene valpene er her, så kanskje ikke rart de synes det er litt deilig med fred og ro. Men de får bare nyte de neste ukene , for om 3 uker flytter en ny liten frøken inn 🤪

19.08.2015

Da er endelig vårt C kull født. Se mer under C kullet 😀

Hermann som flyttet til Britt og Jim i Sverige, ser ut til å stortrives. Vi får filmer og bilder, ungene synes han i det minste kunne latt som han var litt trist og savnet oss 🙃 Vi er så glade for at dette ser ut til å gå bra. Nå krysser vi fingre og tær for at det kommer en vinter der, som gutten kan like.

12.08.2015

Først en trist oppdatering 😥 Verdens beste og vakreste gutt, Hermann er i dag flyttet fra oss. Hermann er flyttet til en familie i Sverige, som har en eurasier frøken på 3 år fra før. Etter anbefalinger fra ulike veterinærer og vår egen magefølelse, så vi oss nødt til å prøve å flytte gutten til en plass der været er bedre, der det ikke er så mye lyn og torden. Etter sist vinter, med måneder med lyn og torden. Fikk Hermann en så kraftig psykisk knekk, han har i ettertid slitt med ekstrem angst for dårlig vær. Så i første omgang er han flyttet på prøve til over vinteren. Men vi håper virkelig dette fungerer, at han kan finne roen der og stor trives. Dette har vært en grusom avgjørelse og en fryktelig trist dag, men vi er alle 100% sikre på at vi har gjort det rette valget. Samme hvor ille dette er for oss, er det viktigste at Hermann har det bra, samme hvor han en måtte være 🙂

Så over til litt gledelige nyheter. Mandag var vi på røntgen med Konelia. Jeg hadde ikke trodd det var mange valpene der, da jeg synes magen var liten da jeg kom fra ferie. Så forvenet ikke at mer en 3-4 stk skulle dukke opp på bildet. Men heldigvis tok jeg feil, og det kom noen flere. For bildet viste ganske tydelig 6 stk 😀 Det kan jo alltid komme en overraskelse, men jeg tviler på det, da bilet var ganske bra. Legger ut bilder og mer info om den dretige under C kullet :-)

29.07.2015

En liten oppdatering på de tre andre firbeinte her, oppdatering om Kornelia på den nye siden, Kongshella`s C-Kull.

Det går heldigvis fint med Aurora og livmor betennelsen. I dag har hun vært hos veterinæren og fått den siste av tre injeksjoner. Går på to ulike typer antibiotika, og skal fortsette med dette noen uker.

Hermann og Leron har det bare fint. Leron er nå begynt å være med på turene i skogen, der de kan løpe fritt. Han stor trives med dette, og er ganske så fredelig og grei å ha i hus etter en sik tur 😀 Så får dere skifte over til C Kull siden, så komme rinformasjon om den borskjemte dronninga der.

22.07.2015

Da har jeg laget en ny side, Kongshella`s C-Kull. Her kommer det til å komme bilder av Kornelia, informasjon og bilder av de nyfødte når den tid kommer. Nå er det bare 4 uker igjen, Kornelia er over halvveis i drektigheten. Vi gleder oss virkelig til å se hva som skuler seg der inne 🤪

Ellers så har stakkar Aurora fått livmor betennelse etter løpetiden. Heldigvis oppdaget jeg det med en gang, så vi kom fort igang med behandling. Satser på go`jenta er i stor form igjen om noen dager. Den lille franske sjarmøren går det veldig fint med, han er så kjærlig og kosete. Og han er en virkelig ramp, gjør det meste han ikke har lov å gjøre. Det skal bli godt å få Aurora i form igjen, slik at han har noen å få ut litt energi på 🙃 Kornelia gidder ikke bry seg om han, Hermann er blitt for gammel. Men han er en tålmodig gammel kar, tåler det meste av den lille rakkeren.

13.07.2015

Da er det endelig på tide med en glad melding. Kornelia er i dag bekreftet drektig ved ultralyd. Så nå er det bare å begynne å glede seg til uke 34, da håper vi det kommer mange søte små til verden 😀

30.06.2015

Da har vi endelig fått hentet lille Leron hjem til Norge 😀 Vi reiste til Tyskland sist tirsdag, torsdag kveld fikk vi Leron levert. Jeremy og Bonnard var så snille at de kjørte han fra Frankrike og opp til oss i Tyskland. Den lille gutten fant seg fort til rette med oss. Da han kommer fra en barnefamilie, er han veldig glad i barn. Så de to dagene i Tyskland, har han stor kost seg med de 4 guttene i hjemmet. Søndag vendte vi nesen mot Norge, 16 lange timer i bil. Leron viste seg å være helt fantastisk. Han laget ikke en lyd på alle disse timene. Vi hadde klart mange stopp, han var like glad for å komme ut av bilen og kjempe lykkelig for å komme inn igjen 🙂Så det er ikke vanskelig å hente hjem en valp på 16 uker, når den er husren, bilvant og går fint i bånd. Stor takk til Bonnard og Jeremy for å ha gjort en super jobb med han.

Så over til Kornelia. Det er ennå litt tidlig for symptomer på drektighet. Spenene hennes er blitt litt større og svakt rosa. Dette kan være et tegn på drektighet, men er langt fra sikkert. Er vanskelig å vite, for det er normalt med små forandringer ved løpetid. Hun er også veldig trøtt og kjærlig. Men det samme her, dette kan være normalt etter løp også. Så vi må nok bare smørre oss med tolmodighet noen uker til 🙂

19.06.2015

Da er det mok mange som har ventet i spenning på oppdatering fra denne kanten.

Vi har hatt en hektisk uke. Vi hadde forventet at Kornelia var klar for date og parring sist helg, men det var hun ikke. Hun så ut til å være klar, men Båtsmann var ikke klar. Så mandag tok vi turen til veterinæren for blodprøve og utstryk. Tirsdag fikk vi svar på denne, og optimal dag for parring skulle være dag 18,19 og muligens 20. Det ville si onsdag, torsdag og kanskje i dag. Så vi har vært på besøk hos Båtsmann morgen og kveld, helt uten hell. Kornelia var super flink og tålmodig, gjorde alt hun kunne for å få den frustrerte gutten til å skjønne hvordan dette skulle gjøres. Men det gikk ikke, Båtsmann var rett og slett koblet ut 🤨 Han brydde seg lite om han hoppet på fremme, bak eller på sidene. Uansett hvor mye han prøvde, fikk han det ikke til. Manglet overhode på innsats 🤪 Så i går gikk turen til veterinær for inseminering. Dette skulle heller ikke være enkelt. Båtsmann var nesten umulig å få tappet, men etter flere forsøk fikk  veterinæren det til. Slik at vi fikk til en inseminering på ettermiddagen i går. Vi skulle gjøre et nytt forsøk i dag, dette gikk ikke. Til tross for en erfaren veterinær, var det umulig å tappe gutten.

Sjangsen for at det nå kommer små, er mye mindre en om vi hadde fått til en normal parring. Men vi får bare krysse fingrene for at inseminasjonen i går gir resultater. Blir det ikke valper av dette, så blir det lenge til det kommer valper her. Ny løpetid hos Kornelia kommer ikke før til våren.

Ønsker dere alle en fin sommer, og krysser fingre og tær for at jeg kan komme med en glad melding her om noen uker 😀

07.06.2015

Da kom endelig Kornelia i løp igjen 😀 Om alt går etter planen, så blir det paring til helgen. Da er det bare å begynne å vente, kikke etter symptomer på drektighet. Vi krysser fingre og tær for at det kommer mange søte små i august. Gjør det dette, blir det leveringsklare valper i midten av oktober.

Det nærmer seg endelig at vi kan hente lille Leron hjem. Vi reiser til Tyskland den 23.06 og returnerer med han den 28. Blir veldig kjekt å få denne lille krabaten hjem 🙂  Det blir Hedda sin jobb å trene han for utstillingsringen og å vise han frem. Første utstilling blir nok utstillingen på Karmøy i slutten på juli.

Nå er det bare å vente i spenning, så oppdaterer jeg med mer informasjon så fort det skjer noe nytt på denne kanten. Ønsker dere alle en fin sommer, krysser fingrene for at det blir litt mer sommer temperatur 🤩

02.05.2015

En liten oppdatering, men ikke den de fleste av dere venter på.

I juni flytter det en liten franskmann til oss. Lille Leron, fra kennel Royaume des Estangs. Dette er en liten black/tan gutt. Siden man ikke lengre får ta inn valper på åtte uker, man man må vente til de blir 15. må vi bare smøre oss med tålmodighet. Mer info om Leron, vil det bli å finne under hans navn :-)

Jeg håper jeg snart kan komme med den oppdateringen dere venter på :-)

23.03.2015

En kort oppdatering.

Det er dårlig med glad nyheter fra denne kanten. Denne løpetiden lar seg virkelig vente på. Jeg venter og venter, håper at Kornelia skal komme i løp hver dag nå. Det er 11 1/2 mnd siden sist løp, så den burde vært kommet. Så vi får bare håpe at den dukker opp hvilke dag som helst nå. Jeg lover å komme med oppdatering så fort det skjer noe her :-)

27.01.2015

Da er det på tide med en liten oppdatering her. Ikke den oppdateringen dere allerhelst ønsker, men likevel en gladnyhet 🙂

I går var jeg på 5 års kontroll med Kornelia, alt vel med dronningen. Jeg tok også en blodprøve, for å sjekke progesteron nivået hennes. Dette for å finne ut om den blødningen hun hadde, var en skikkelig løpetid med eggløsning. Jeg var nesten helt sikker på at hun ikke hadde vært skikkelig i løp, og fikk heldigvis dette bekreftet. Så nå er det bare for både dere og meg å fortsette og vente i spenning. Jeg krysser fingrene for at løpetiden kommer rundt 10 februar, slik tidligere antatt. Oppdatering kommer, så fort noe nytt skjer 🙂

08.01.15

Hei alle sammen. Jeg vet at det nå er mange som venter i spenning på glad nyheter. Men de ser det ut til at lar seg vente på. Kornelia har stoppet opp i løp 😥 Dette er ikke uvanelig at kan skje. Tispen kommer i en forbrunst, stopper opp. Så går det noen uker, så kommer de i løp igjen. Dette har ikke skjedd her før, men jeg vet om flere som har opplevd dette. Så nå er det bare å fortsette å vente i spenning på at en skikkelig løpetid skal komme 🙂 Jeg oppdaterer så fort det skjer noe nytt her.

Hilsen Linda

24.10.2014

I går var vi en tur på PetVett i Bergen, der vi fikk en skikkelig utredning på Aurora sine kneer. Jeg valgte å ta turen dit, da de har veterinær som er blandt landets dyktigste på dette området. Aurora har patella luxasjon på h.kne, men det blir heldigvis ikke operasjon nå. Det er bestemt at, siden hun ikke har noen form for problemer med at kneet luxerer, skal vi avvente til det eventuelt blir et problem. Frøkna er nå to år, og vi har bare opplevd at kneet har luxsert en gang. Så vi håper det fortsetter slik 🙂 Jeg er veldig glad for at det bare er Aurora som har fått dette problemet. At alle, både hel og halv søsken er fri for patella luxasjon.

Ellers så nærmer det seg utstilling, denne gangen her på Stord. Fra mine er det bare Aurora som er påmeldt. Men tre av guttene fra B-gjengen skal i ringen, gleder meg til å treffe både hunder og eiere igjen. Jeg går og venter på løpetid på Aurora, håper denne ikke kommer før etter utstillingen. Er frøkna i høyløp da, blir hun nok hjemme av hensyn til alle de stakkars unge guttene som skal i ringen 🤪 Så litt om Kornelia og hennes siste utstilling, som var i Stavanger i september. Jeg hadde bestemt med på forhånd at dette skulle bli hennes siste utstilling, da dronninga hater dette. Hun aksepterer alt, men viser med hele seg at dette er en setting hun overhode ikke trives i. Jeg skjønte fort at det ikke kom til å gå vår vei denne dagen. Halen var ikke oppe fra vi kom til vi reiste hjem, det så ut som jeg hadde en potetsekk med meg i ringen  For første gang prøvde Kornelia faktisk å trekke seg bort fra dommeren. Dette var også første gang halen ikke kom opp når hun løp rundt i ringen. Men til tross for en meget elendig dag i ringen, avsluttet Dronninga utstillings karrieren med en exellent og super kritikk 😀  

08.09.2014

Da kommer endelig oppdateringen fra årets Eurasierspesial.

Må si at det i år var en litt ekstra spesiel helg, for min del. Første gang to Kongshella`s barn med deres handlere skulle i ringen. I tillegg var det i år rekord for påmeldte hunder, totalt 97 hunder. Fredags kveld var det foredrag med dommeren, en Tysk godt voksen herre, som faktisk har vært med å skrevet rasestanderen på Eurasieren. Etter foredraget, skjønte jeg at det kom til å bli streng, men forhåpentligvis streng dømming neste dag. Noe som viste seg å stemme. Jeg har aldri sett så mye good( gult) og very good (blå) bli gitt på en utstilling noen gang. Dommeren brukte god tid på hver hund, og dømte hunden ut fra dagsformen. Dette var en dommer som var utrolig flink med hundene, noe som jeg synes er viktigst av alt. Det at hunden sitter igjen med en god opplevelse, betyr mye mer en hvilken sløyfe den går ut av ringen med. Vi har jo verdens beste og vakreste hund uansett 😀

Bjarne var først ut av mine barn. Han og Martine var utrolig flinke i ringen, gutten stod som en drøm og sprang som en liten prins. Diverre fikk han bare en gul sløyfe denne dagen. En god kritikk, men dommeren synes ikke kroppen var i harmoni. Noe som stemmer og er veldig normalt for en 1 åring 🙃

Etter langt og lenge skulle mor og datter inn i samme gruppe, åpen klasse tisper. 12 tisper var påmeldt i denne gruppen. Dette var både Tagia (Abelone) og eier sin første gang i utstillingsringen. Og de imponerte stort. Tagia sprang og stod som en prinsesse, så trygg i møte med dommeren. En vakker frøken som fikk en exellent (rød) og ble plassert som nr 3 i sin gruppe. Så var det klart for mor selv. Kornelia hater utstilling, men hun klarte seg bra. Sprang fint med halen opp, lot dommeren sjekke det han skulle. Men viste tydelig med halen ned, at dette ikke er greit 🤨 Men dronninga klarte også å hente hjem en exl med super kritikk. Hun ble plassert som nr 5 i sin gruppe. Stolt av å bli slått av sin vakre datter ( Jeg var vertfall stolt ). Dette var en utstilling der en exl hang høyt oppe, så vi var svært fornøyde etter helgens resultater.

Utstillingen på rasespesialen er gøy, men den sosiale biten er klart den gøyeste. Er utrolig å kunne se så mange vakre hunder, i alle mulige ulike farger. Møte mange mennesker, både nye og gamle bekjente. I år var vi ikke sånn volsomt heldige med været, men pytt sann. Hve betyr litt regn når stemningen er god 🙂 Vi gleder oss alt til neste år og neste spesial. Håper det dukker opp like mange to og firbeinte da. Og så krysser vi fingrene for ennå litt flere Kongshella`s barn. Vi har jo forhåpentligvis noen nye små som er sendt rundt i norges land da 😀

Jeg legger noen bilder av Kornelia, Tagia og Bjarne i et eget album her inne, for de som har lyst å kikke på dem

21.08.2014

Da kommer det endelig en kort oppdtering fra denne fornten. For alle dere som har ventet i spenning, nå er det vare å sjekke valpeplanene 😀

I morgen vender vi nesten mot Lillehammer og årets Eurasier spesial. Denne gangen blir det Martine, Hedda og jeg + Kornelia og hennes vakre sønn Bjarne. Bjarne stiller som jr for første gang, så dette blir kjempe spennende. Jeg synes dommeren skal være litt ekstra snill med gutten denne dagen. Han har tross alt bursdag 🤪 Jeg skal komme med en skikkelig oppdatering etter helgen. Så får vi håpe vi har brukende resultater å komme med.

Ønsker alle en strålende helg 😀

23.04.2014

Så var det på tide med en ny liten oppdatering. Nemo fikk heldigvis diagnosen A på begge albuene. Så får vi håpe han får et langt og godt liv, selv om han fikk D på begge hoftene. Det er veldig kjedelig at han ikke kan brukes i avl. Men det viktigste er at han får et godt liv 🙂 Her i huset er begge damene kommet i løp. Kornelia har kortet litt inn på syklusen sin. Så slik det ser ut nå, kommer neste løpetid ca 10 februar. Noe som betyr valper i april/mai, med levering i slutten av juni. Om alt går som vi ønsker og håper 😀 Jeg har bestemt meg for hannhund til dette kullet. Han er ennå ikke helsesjekket, men det blir gjort i løpet av sommeren. Jeg har også en annen kandidat i reserve. Så fort vi vet mer, blir de endelige planene lagt ut. 

Ellers så er det bare positive tilbakemeldinger på A og B gjengen. Vakre, sosiale valper i begge kullene. Bjarne på bildet, er den som bor nærmest. Så han er vi så heldige å få låne innimellom. En vakker mørk rød gut, bare lykkelig å glad.

I A gjengen er ennå ingen helsesjekket. Jeg håper de fleste kommer til å gjøre dette i løpet av sommeren. Greit å få en oversikt, håper alle er friske og raske 🙂 Jeg kommer til å lage en egen kollone over kommende helseresultater på Kongshella valper. 

Da ønsker vi dere alle en fin vår. Så kommer vi tilbake med oppdateringer så fort det er noe nytt spennende å komme med 🤪Hilsen Folk og fe på Kennel Kongshella

11.03.2014

Dagens nedtur 😥 Da var HD resultatet av vår vakre spanjol på plass. Nemo fikk en D på begge hoftete, heldigvis ikke tegn til forkalkninger. Dette er regnet som en mild grad av HD, som hunden kan leve lenge og godt med. Men disverre kan Nemo ikke brukes i avl. Vi venter fortsatt på AD resultatet, krysser fingrene for at han blir fri rtg på albuene. Veldig trist at vi ikke kan få nyttet oss av alle de positive egenskapene til Nemo. Men det viktigste nå, er at han får et langt lykkelig liv som familiehund 🙂

Så da er jakten på en god hannhund til vårt neste kull igang. Jeg har diverse kandidater i sikte, så mot sommeren håper jeg på en sikker plan, slik at vi kan oppdatere hjemmesiden med de fremtidige planene våre. Det er Kornelia jeg planlegger kull på i første omgang. Aurora begynner jeg ikke å planlegge noe for, før hun er ferdig helsesjekket.

02.03.2014

Da er det sandelig på tide med en liten oppdatering herfra.

Nå er den herlige B-gjengen blitt 6 månder, en vakker sosial gjeng. I februar var vi i Ølen på utstilling, der stilte Birk, Barnum og Bjarne for første gang. Alle var kjempe flinke i ringen, men Birk stakk av med seieren og ble BIR valp 😀 Ellers går det veldig fint med alle våre. Kornelia er endelig begynt å få pels igjen. Og det er godt, for i april skal dronninga i ringen gjenn. Så nå er vi begynt på utstillings trening. Hun trenger virkelig litt oppfrisking før hun skal i ringen etter gammelt. Er to år siden sist 🤨 Hadde vært så utrolig gøy om hun kunne hente hjem det siste certet. Aurora blir ikke stilt i Bergen, for på den frøkna er det ikke noe pels. Er heldigvis sluttet å falle av dotter, så rekner ikke med det går så altfor lang tid før hun er i fin pels form igjen.

Ellers er det rolig på valpefronten, ingen valpekull blir det på oss i år. Neste kull blir nok Kornelia vinter/vår 2015. Om vi er så heldige at Nemo går gjennom, blir nok dette en kombinasjon mellom de to. Så vi krysser fingre og tær for at alt er vel med den vakre spanjolen vår 👍  

22.10.2013

Da ble det plutselig veldig rolig her i huset! Bare lille Birk igjen. Han får vi lov å ha en uke ekstra, så her blir det mye valpekos. For nå er det lenge til neste kull her hos oss.

Vi har fått bare positive tilbakemeldinger, både biltur og første natta hadde gått veldig fint. Noen små lyder hos noen, de fleste uten en lyd :-)

Jeg skal oppdatere skikkelig her, ordne album og div annet når Birk er flyttet.

07.10.2013

Her har det skjedd mye de siste døgnene! Lille Bernadette ble akutt syk fredags kveld. Natt til lørdag ble hun opperert for lyskebrokk. Dette ble et haste inngrep, da deler av tarmen var falt ut og lå i klem. Det var virkelig noen spennende timer, vi gikk og trippet. Krysset armer og ben for at alt skulle gå bra. Kl 01.00 på natta fikk vi tlf. Operasjone hadde vært vellykket, vi kunne komme å hente vår sovende lille frøken :-) Lille Bernadette har vært i stor form etter operasjonen. Men siden hun skal være i ro, ikke lek på 5 døgn. Må hun holdes borte fra sine søsken. Så det blir litt ekstra kaos her 😲 På natta sover hun ved siden av sengen min. Så jeg tror det er fare for at noen kommer til å bli litt bortskjemt her :-) Vi krysser fingrene for at det går fint med frøkna videre også. Er jo alltid fare for komplikasjoner, men den risikoen minker fra dag til dag :-)

27.09.2013

HIPP HIPP HURRA!

I dag er verdens beste go`gutt, Hermann Av Geehrbacch 5 år. Er utrolig at det at er gått 5 år siden vi hentet verdens vakreste gutt hjem. I dag må det feires med litt ekstra godt her i huset :-) Bursdags barnet er nok mest opptatt av at Frøken Aurora er i høyløp, så gutten er ganske så frustrert på dagen sin  

Eller så vokser våre små i en forrykende fart! I dag viste vekten fra 2,5 kg til 3,5 kg, så det er litt forskjell på størst og minst her. Ormekur nr 2 er også inntatt. Smakte ikke så godt, men må mann, så må mann! Valpene er nå ute flere ganger for dagen, synes det er helt fantastisk. Vi har mye besøk av valpekjøpere og andre som vil hilser på. Den sosiale gjengen er glad i alle som kommer. Så her er det nok en Pappa som har preget sine avkom :-)

21.09.2013

Da er flotte gjengen vår alt blitt 4 uker. Tiden flyr! I går måtte alle 8 veies. Vekten viste fra 2040 gr til 2640 gr. Det er en vilter gjeng, super sosiale alle sammen. Mamma Kornelia her fått en mage infeksjon, så hun har ikke vært i stor form den siste uten. Vi prøvde det meste, uten at noe virket. Så til slutt måtte vi prøve med antibiotika. Da ble problemet borte over natten :-) Nå er det faktisk bare 4 uker til de føste valpene flytter. Så nå får vi bare nyte den siste tiden. Det ligger nå 4 ukers bilder både under foto av B-Kullet og under B-Kullet 4 uker. 

13.09.2013

Da er gjengen vår alt blitt tre uker :-) Alle har fått øyner og kommet seg på føttene, så nå går det på frem. Valpene har i dag fått sitt første måltid, noe som falt i smak. Noen var litt grådige i matfatet, noe som resulterte i litt mageknip. Da er det jammen godt at en har zoolak ( mage regulerende) i hus :-) Valpene har også vært på vekten, alle er nå passert 1,5 kg. Mr Grønn er den største, han var nesten 1,9 kg. Første ormekur er også gitt, dette falt ikke i smak 😲

Nå flytter valpene inn på valperommet og stua. Kornelia kommer nok ikke til å synes det er greit at hun skal ut fra soverommet. Der liker hun seg aller best :-) Nå åpner vi for besøk! De første dagene, blir det besøk av folk som mor kjenner. Men i morgen kommer de første valpekjøperene på besøk. Er åtte spente familier som ønsker å hilse på sitt nye familiemedlem nå. Selv om det er mange uker til de får vite akuratt hvem som flytter til dem :-)

06.09.2013

Da er B-Gjengen alt blitt 14 dager, tiden flyr. Øynene er begynt å åpne seg og de små er så smått stablet seg opp på føttene. Går noen steg, for så å trille rundt. Det er en fornøyelse å sitte å studere dem. Gjengen blir bare skjønnere og skjønnere :-) Valpene har vært på vekten i dag. Alle var nå godt over kiloet, så mat er det nok av hos mor :-)

Nå er det bare en uke til vi åpner for besøk her. Vi ser fram til mange koselige besøk. Vil tro det er mange som teller ned på dager, spente familier som lurer på hvilken liten herlig krabat som skal flytte til akuratt dem :-)

02.09.2013

Da er det virkelig på tide med en liten oppdatering her!

Den herlige B-Gjengen vår er alt blitt 10 dager. Tiden bare flyr og de små blir større for hver dag som går. Det har fra første stund vært en livlig og livskraftig gjeng. Det er artig å se utviklingen fra dag til dag. Nå er det bare dager før dei små begynner å åpne øynene, hørselen kommer også straks. Då går vi en ennå kjekkere tid i møte, en livlig gjeng som kommer springende når vi kommer. Dette gleder vi oss til :-)

Hermann og Aurora er litt nyskjerrige på hva som skjer inne på valperommet. Men mor passer godt på at ingen kommer innen for døra. Så de to må nok bare smørre seg med tålmodighet, før det er deres tur å hilse på babyene i huset. Ellers så har alle 8 fått nye hjem å flytte til når den tid kommer. Denne gangen hadde jeg altfor mange gode valpekjøpere på venteliste og for få valper. Dessverre var det 5 stk som ikke fikk valp denne gangen. Selv om jeg synes vi fikk mer en nok valper denne gangen, synes jeg det er trist å måtte skuffe de spente familiene som har ventet i flere uker. Men heldigvis finnes det mange andre fantastiske eurasier valper der ute :-) 

23.08.2013

I dag kom endelig B-Gjengen til verden :-) 8 søte små, fem hanner og tre tisper. Alt står bra til med mor og barn. Kommer med mer oppdatering og bilder i løpet av morgen dagen. Nå skal vi alle sammen slappe, har ikke blitt mye søvn det siste døgnet. 

22.08.2013

Da er endelig første fase av fødselen igang her. Kornelia er godt nede i temperatur og er urolig. Ingen matlyst, bare ofte ut på do. Så iløpet av de neste 24 timene vil det forhåpentligvis skslakting her. 

Så da er det bare å vente i spenning :-) Krysser fingrene for at alt går fint og at vi snart sitter her med en gjeng søte små.

18.08.2013

Da er vi inne i siste uke av drektigheten :-) Kornelia har fortsatt bra matlyst, om bare maten kommer i små porsjoner og med mye godt i. I magen er det mye aktivitet, er så koselig å sitte å kjenne de små bevege seg der inne. Kornelia elsker å bli kosa med på magen, så de små er vant ed å bli berørt lenge før de kommer ut :-) Nå er valpekassen klar og alt annet på plass. Er bare de små valpene som mangler. Men er nok ikke mange dagene før de også er her. I går startet vi med temp måling, morgen og kveld. Temperaturene er alt begynt å svinge, så kroppen begynner å klargjøre seg for fødsel.

Så nå er det bare å vente i spenning :-)

14.08.2013

Nå er det ikke lenge igjen til det kommer små her! Kornelia er på dag 53 i dag, fra dag 56 er valpene levedyktige. Så på lørdag må alt være klart. I magen er det mye liv, mange små som sparker og vil ut :-) Kornelia er i fin form, ser at hun begynner å bli godt lei nå. Matlysten er ikke lenger på topp. Så nå lokker vi med alle slags godbiter som kan friste. Buken begynner å bli ganske pelsløs, det meste har falt av. Så matstasjonen er nesten klar til å takes i bruk :-)

27.07.2013

I dag er Kornelia alt kommet til 5 uke i drektigheten, nå gjenstår det bare 4 uker til de små kommer :-) Det er ikke lenge til jeg skal begynne på forberedelsenen til valpene, alt må være klart om bare 3 uker. Som dere ser på bildene, er Dronninga alt begynt å bli stor. Så det ser ut til at vi skal få noen valper, jeg tror ikke det blir ferre en det var sist gang :-) Matlysten til Kornelia er enorm, hun tigger etter mat hele tiden.

Ønsker dere alle en fortsatt fin sommer :-) 

22.07.2013

Da er det endelig bekreftet! Kornelia er konstatert drektig ved ultralyd. Så nå kan nedtellingen og forberedelsenen begynne. Alle symptom på drektighet har vært der de siste ukene, så jeg var ikke i tvil om at de ville dukke opp fosterposer på skjermen i dag. Men er godt å få det bekreftet 100% sikkert :-) På ultralyden i dag så vi ikke bare fosterposen, men også fosteret tydelig med et lite hjerte som banket ❤ Utrolig kjekt å se alt så tydelig.

Da er det bare å føle med her inne, så skal jeg prøve å være flink å oppdatere med bilder av den blivende mor :-)

Ellers har den blivende far, Hermann det supert og lille Aurora ( som ikke er så liten lengre) det helt supert. Vi nyter sommeren hele gjengen.

Ønsker dere alle en fortsatt super sommer.

Hilsen gjengen på Kennel Kongshella 😀

27.06.2013

Da har vi fått flere parringer mellom Kornelia og Hermann, så da er det bare å krysse fingrene for søte små :-) Går alt etter planen, vil de små komme i uke 34. Vet ikke helt når jeg kommer til å ta ultralyd. Men skal oppdatere hjemmesiden så fort dette blir gjort :-)

Sommerhilsner til dere alle fra gjengen på Kennel Kongshella :-)

 22.06.2013.

Endelig var første paring mellom Kornelia og Hermann i boks. Nå krysser vi fingrene for valper i uke 34. Nå går vi en spennende tid i møte! Kikke etter tegn på drektighet, ultralyd ved ca dag 28. Først da får vi virkelig bekreftet om det er valper der. Så nå blir det bare å vente i spenning, for oss og for alle dere som venter på et nytt familiemedlem :-)

08.06.2013

ENDELIG er Kornelia kommet i løp :-) Nå går vi virkelig noen spennende uker i møte! Løpetid, parring, bekreftelse på drektighet og til slutt fødsel. Håper alt dette går i orden. Når så alt dette er  over, begynner den koselige valpetiden. Mye valpekos og ikke minst besøk av masse hyggelige mennesker. Rekner med Aurora også kommer i løp, pleier ofte å løpe samtidig, tisper i samme hus. Så det kan bli noen frustrerende uker på Hermann stakkar 😳 Så om alt går etter planen her, håper vi nå på små i uke 34 😄

13.05.2013

Her går vi fortsatt å venter på at Kornelia skal komme i løp. I stede for å få et sommer kull, ser det nå ut til at vi får et sensommer kull. Kanskje like greit, da kommer det ikke valper her før etter ferien 🙂 Kommer med oppdatering så fort noe skjer på denne kanten!

28-04-2013

I natt/dag kom valpene til Enya og Hermann 🙂 11 søte små kom til verden, 4 tisper og 7 hanner. Et fantastisk kull. Jorunn blir ikke arbeidsledig de neste 8 ukene 😲 Nå skal vi la disse små  rollingene bli noen uker, så går turen til Stavanger for valpekos! Herlig at alt er over og gikk kjempe fint, alt står veldig bra med både mor og barn ( Far har det også helt supert). 

I går var vi i Stavanger på utstilling, Aurora sin andre utstilling. Denne gangen ble det Bir, med super kritikk. Vetle frøkna til mor gikk som en drøm i ringen. Zita med familie kom for å heie og hilse på. Den lille frøkna har blitt så stor og vakker, med et herlig temperament🙂  

26-03-2013

I dag kom gladmeldingen fra Stavanger! Hermann og Enya venter små om ca 5 uker. veterinæren talte minst 7 fosterposer, så atter en gang ser det ut til at Enya får et stort kull. I sitt første kull fikk frøkna 13 valper, der 12 stk levde opp 🙂 Så dette blir spennende , ser fram til å ta turen til Stavanger å hilse på mine små barnebarn om noen mnd! 

Ellers så går det helst tregt med pelsen til Kornelia, er dårlig med utstillings form på frøkna. Så noen utstilling i Bergen blir det ikke på oss. Men lille frøken Aurora skal i utstillings ringen igjen 26 mai. Så. Her må vi legge oss i hardtrening på å se på tenner, for det er noe denne frøkna ikke liker at fremmede gjør! 

så går vi jo en spennende tid i møte her også, med venting på løpetid! Håper egentlig at Kornelia venter til mai før hun kommer i løp. Da vil valpene komme nett over sommeren, og det hadde passer perfekt for meg 🙂 Men det som er sikkert, er at denne løpetiden kommer når den kommer. Så det er bare å vente i spenning å se hva som skjer!

Ønsker dere alle en strålende fin påske !  

12-02-2013

Nå er det virkelig på tide med en oppdatering her. Må innrømme at jeg har lagt på latsiden når det gjelder oppdatering av hjemmesiden.

Nå er Kongshellas barna blitt 4 mnd og alle har det supert i sine nye hjem. Er bare positive tilbakemeldinger vi har fått i tiden etter gjengen flyttet. Tre av de små har også hatt sin debut i utstillings ringer, alle med supre kritikker 😀 ( Stolt Oppdretter ❤)

Ellers så går det bra med alle her på Kennel Kongshella. Stakkar Kornelia har mistet all pels, overhode ikke kledd for vinteren. Men nå kan det se ut til at dette har tenkt å snu, at endelig pelsen har tenkt å komme tilbake. Håper at Dronninga skal være fullpelset og vakker i april. At vi rekker å få med oss Bergens utstillingen før løpetid og parring 😋. Har jo alltid et håp om det siste stor certet, slik at Dronningen kan sole seg i tittelen Norsk Utstillings Champion.

Så er det nye valpeplaner på gang, denne gangen håper vi at kombinasjonen med våre to supre hunder skal gå i boks. Se mer under valpeplaner ved interesse av dette. I tillegg til dette, skal go`gutten vår Hermann ha en date med en vakker frøken i Stavanger, Enya Tomimopa. Om alt går etter planen der, skal Enya komme i løp nå i februar. Så da krysser vi fingrene for mange små i Stavanger i april.

28.11.12

På tide med ein liten oppdatering :-) Nå er altså gjengen blitt 7 uker, tiden flyr. Om 8 dager flytter de 2 første valpene til sine nye hjem. Hele gjengen er utrolig glade og sosiale valper, er like glade i alle som komme på besøk. Er ganske mange som stikker innom for å hilse på, er jo ikke så ofte de får hilse på en flott med slike skjønne bamser :-) Bilkjøring er vi i gang med, og litt bånd trenning. Sist nevnte var ikke noe populært, var mye gøyere å kjøre bil :-) Neste mandag skal hele gjengen til veterinær kontroll, tid for vaksine m.m. 3 markkurer har de også fått.

Til dere som teller ned på dager, dere har virkelig noe å glede dere til :-)

27.11.12

Har ikke fått tatt nye bilder av valpene i dag, da det dukket opp en del uforutsette ting. Men lover å gjøre dette godt igjen i løpet av morgen dagen :-)

06.11.12

Her kommer en liten oppdatering. Valpene er i dag blitt 4 uker, tiden går fryktelig fort. Vi synes jo det er litt trist, men rekner med det er flere familier som synes tiden ikke går fort nok 🙂 Valpene har nå bodd i stuen en uke, og de stortrives virkelig her inne. Alle sammen er super sosiale, springer bort til alle som kommer på besøk.  Det er mange mennesker som kommer på besøk for å hilse på de små, alle smelter totalt. Er mange som truer med å putte en valp i lommen når de går 🙂 De får nå fire måltider til dagen, dette tror jeg er godt både for mor og barn. Kornelia spiser og spiser, men blir tynnere og tynnere. Så det tar på å gi melk til 7 valper.

Vi har hatt besøk av koselige valpekjøpere og venter besøk av mange flere de kommende ukene. Dette gleder vi oss til. Sitter igjen med en god følelse på at alle valpene har fått supre hjem å flytte til 🙂

23.10.12

Her hos oss går alt supert, valpene vokser og har det veldig bra. De er nå passert kiloet og øynene begynner å komme. Er helt utrolig hvor fort tiden går, valpene er alt blitt 14 dager. Nå ser vi fram til de små skal komme inn i stua til oss, og at valpekjøpere kan begynne å komme på besøk. Hermann er veldig nyskjerrig på valpene, har fått hilse på dem. Men Kornelia synes ikke det er noe stas at han og Gussi skal inn til de små. De blir fort jaget derfra. Kornelia er en utrolig god mor, steller og mater sine små godt. Men hun synes det er helt topp å komme seg ut på små turer, eller være med oss i stua. Har lagt ut en del bilder av de små :-)

10.10.12

Endelig kom valpene vi har ventet så lenge på. 7 søte små ble det, 2 hanner og 5 tisper. Fødselen gikk strålende, Kornelia var utrolig rolig og dyktig. Legger ut noen bilder under A-Kullet, så kommer det mer oppdatering siden. Vi er litt trette her i huset etter to døgn uten søvn, så akuratt nå trenger vi hvile alle sammen. Jeg kommer til å plassere valpene i løpet av de neste dagene. Venter noen dager, slik at vi er mer sikre på at ikke noe går galt.

Hilsen en trett gjeng på Kennel Kongshella.

09.10.12

Nå ser det endelig ut til at valpene har tenkt å komme. Kornelia har vart godt nede i temp, er nå på vei opp igjen. Så vi krysser fingrene for at de små sommer i løpet av dagen eller natta. Bilde viser en lei Kornelia, som har funnet seg godt til rette i kroken ved senga mi. Oppdarerer med info og bilder når de små er kommet. Nå fortsetter vi å vente i spenning :-)

29.09.12

Så er det på tide med en aldri så liten oppdatering fra denne fronten. Kornelia vokse og vokser, jammen er det ikke lenge til de små ser dagens lys nå. I dag er frøkna kommet til dag 51, bare 12 dager til termin. Men valper kan bli født alt ved dag 56-57, så bare noen dager til ting skje. Men vi håper hun har tenkt å gå litt lengre en det. Dagene begynner å bli tunge for Kornelia nå, hun orker bare små turer, spiser lite, bare ørsmå måltider omgangen. Frøkna trives best på rygg i sofaen eller i den nye valpekassen. Og aller best er det når noen kan sitte der å kose og stryke på denne magen, tror ikke Kornelia synes noe er mer fantastisk en det :-) 

Nå er alt handlet inn, vasket og kokt, ligger klart å venter på den store dagen. Jeg gleder meg virkelig til disse små kommer, hvor mange og ikke minst hvordan de ser ut. Nå er det bare å telle ned på dager :-)

Ellers så feiret vi 4 års dag på torsdag, da var det Hermann gutten som hadde bursdag. Helt utrolig at han alt er blitt 4 år, tiden går jammen fort. Dagen ble feiret med tur, godbite og et skikkelig godt bein :-)

Jeg skal komme med oppdatering her så fort noe skjer på denne fronten.

Ønsker dere alle en riktig fin helg!

19.09.12

Her kommer en liten oppdatering om den blivende mor :-) Kornelia nærmer seg nå 6 uker drektig. Hun begynner å bli stor rundt magen. Det blir virkelig spennende å se hvor mange små som kommer. Men ellers er den gravide i stor form, matlysten er på topp. Hun er ikke mye villig til å dele maten med stakkar Gussi lenger. De fleste forberedelser til fødsel og valpetiden er også på plass. Bare noen få ting som gjenstår nå 🙂 Tiden går fort, noen ganger er det veldig bra. For det er ikke lenge før vi kan begynne nedtellingen .

05.09.12

Endelig har vi fått det bekreftet! Kornelia er drektig 🙂 Var å tok ultralyd av frøkna i dag. Der så vi tydelig det vi håpet på, Var ikke tvil om at det endelig er valper på vei. Nå er det bare å telle ned på uker og dager. Heldigvis så er ikke disse hunde svangerskapene så lange, for dette gleder vi oss alle virkelig til. Lover å holde dere som venter i spenning sammen med oss oppdatert etterhvert :-)

Hilsen en lykkelig gjeng på Kennel Kongshella 😀

31.08.12

Nå venter vi virkelig i spenning her. Kornelia er nå ca på dag 21, så det nærme seg tid for ultralyd. Da får vi endelig bekreftet om det er valper i vente. Vi har merket mange forandringer den siste tiden. Økt matlyst, hun spiser både sin og Hermann sin mat om hun får muligheten. Spenene er lit større og lett rosa, i dag syns jeg å kjenne flere små forsterposer. Krysser fingrene for at alt dette stemmer, og at det om 5 uker kommer søte små 🙂 Skal prøve og få tatt ultralyd av frøkna i slutten på neste uke. Krysser fingre og tær 🙂

Lover å oppdatere så fort ultralyden er gjort.

Gjengen på Kennel Kongshella ønsker alle en fin helg.

13.08.12.

Da har vi endelig nyheter å komme med 😀 Glad nyheter med litt forandringer. Vi hadde en plan om kombinasjonen Hermann og Kornelia i vårt første Eurasier kull. Dette hadde tydligvis ikke Kornelia tenkt. Stakkar Hermann ble avvist, frøkenen ville ikke ha noe med han å gjøre. Så dermed måtte vi gå over til reserve hanne, den flotte Idar Av Geehrbacch. Kornelia fikk møte Idar og gjorde sitt valg 🙂 Men Idar flørtet hun vilt, og  Hermann bare knurret hun til.  Idar er en nydelig gutt som bor i Tobo i Sverige, ikke er han bare vakker, ennå viktigere er det fantastiske gemyttet hans. Hadde vi fått til den planlagte kombinasjonen, hadde jeg en plan om å bruke Idar eller broren Ivo pål neste kull. Så nå får vi bare snu på det, og krysse fingrene for at frøken Kornelia godtar Hermann neste gang 😉 

Så til dere alle som venter i spenning. Om alt nå går etter planen, vil det komme små søte valper her ca 12 oktober. Valpene vil da bli leveringsklare i begynnelsen av desember 😀

27.07.12.

ENDELIG! Nå kan jeg endelig komme med en glad nyhet. Kornelia er endelig kommet i løpetid. Så om alt nå går etter planen, håper vi på valper i begynnelsen på oktober. Vi går en spennede tid i møte.

En annen glad nyhet er at mandag 23.07 kom vi hjem fra Madrid med en skjønn liten Eurasier gutt, lille Nemo. Har lenge sett etter noe spennende å importerer, og endelig dukket denne lille gutten opp. Vi smeltet for lille Nemo med det samme, han er utrolig på mange områder. Oppdretter i Spania har gjort en fantastisk jobb. Nemo er utrolig trygg og super sosial. I tillegg er han en nydelig liten skapning. Gleder meg til å stille denne lille gutten. Kommer tilbake med oppdateringer så fort noe mer skjer på denne fronten 😀

En fortsatt fin sommer til alle 🙂 

2.02.05.12

Vet  alle nå venter på den " rette" oppdateringen her. Men må nok skuffe, lite som skjer her på den fronten. Kornelia har virkelig bestem deg for å la oss alle vente. Tenker nok " den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves" 😀 Hadde bestem meg for å vente med oppdattering til jeg hadde ne glad meldig å komme med. Men siden det tar tid, tenkte jeg å legge ut litt nye bilder av de forhåpentligvis snart kommende foreldre.

Eller står alt bra til her, både med folk og dyr. Vi savner fremdels go`jenta vår Moa. Kommer aldri til å glemme den lille gledessprederen. Men er så utrolig glad for at hun ikke lenger har det vondt.

Så mens dere fortsetter å vente, kan dere kikke på bilder av Hermann og Kornelia.23.04.12

Her kommer en trist oppdatering fra denne kanten..... Torsdag den 19.04 ble vår kjære lille Moa avlivet.. Den fantastiske lille frøkna ble bare 8 mnd gammel. Moa var perfekt på alle områder, bortsett fra helsemessig.

Jeg har en stund hatt mistanke om at hun ikke hadde verdens beste hofter, var så ulik de andre to i bevegelsene. Men dette kunne jo også bare være tilfeldig. Men i påsken fikk jeg mistanke om at hun hadde smerter, bestilte da time på dyreklinikken på Stend. Der tok vi turen på onsdag den 18. Reiste avgårde med ein stor klump i magen. Følte meg ganske sikker på at beskjeden ikke kom til å være positiv. Men at den skulle være så ille, hadde jeg virkelig aldri trodd. Jeg var redd det var snakk om kraftig HD, men her var det i stede snakk om store misdannelser i hele bekken og hofte parti.

Når jeg stod der å så på bildene sammen med veterinæren, viste jeg egentlig hva jeg måtte gjøre... Men klarte bare ikke ta valget der og da. Så reiste hjem med go`jenta, men bestemte meg lenge før vi var hjemme at dette måtte hun få slippe. Er langt fra rett at en valp på 8 mnd skal være avhengig av sm.stillende medikamenter for å kunne bevege seg.

Så tidlig torsdag morgen ringte jeg den lokale veterinær klinikken, de fikk ordenet time til oss nesten med det samme. Så kl 10.00 den dagen fikk min vakre lille frøken slippe å lide mer. Samme hvor vondt denne avgjørelsen gjørde, er jeg 100% sikkert på at dette var det rette valget. Er veldig mye bedre at vi skal savne henne og ha det vondt, en at hun skulle fortsette å lide for at vi skulle ha det bra.

Så her har vi hatt noen triste, tomme dager. Savnet etter den lille rakketen vår er stort, savnet etter henne er der hele tiden.

Nå synes jeg virkelig det kunne vært på tide med løpetid her i huset, og mange små valper.... Vi trenger virkelig noe annet positivt å tenke på. Så vi får krysse fingrene for at vi snart får noe å glede oss over.

Hilsen Linda.

15.04.12

I går var vi i Bergen på utstilling, Hermann og Kornelia skulle i ilden denne gangen. Vi hadde krysset fingre og tær for å hente hjem stor cert på Hermann, da han endelig hadde både pels og vekt på plass. Men utrolig nok fikk han kritikk for at han var for tynn 🤨 Finnes ikke mange gule kritikkskjema uten den kritikken på, fortvilende. Men konkuransen var hard, mange flott hunder. Så må nok si meg fornøyd med dagens resultater. Når det gjelder Kornalia ble jeg helt sjokket over hennes resultater. Gikk virkelig over all forventning, og jeg som hadde bestemt meg for å ikke ta henne med. Ombestemte meg i siste liten, og heldigvis for det😀 Men har lært at jeg aldri må si på forhånd hva jeg skal ta med meg hjem.... Sa før vi reiste at vi sikkert kom hjem med 2 reserve cert og jammen gjorde vi det, hehe. Neste gang skal jeg si vi tar stor certet med hjem Men alt i alt hadde vi en super dag i bergen, mange flotte mennesker og hunder, ekstra koselig er det at fremtidige valpekjøpere tar seg tid å komme å heie på oss 🙂 Resultater og kritikk finner dere under utstillingsresultater.

Ellers så får vi håpe at dronningen i huset bestemmer seg for å komme i løp nå når utstillingen er over 😀


05.04.12

Så en liten oppdatering fra denne fronten. Nå er det kommet løpetid i huset, men på feil hund.... Moa som nå er 7 1/2 mnd er kommet skikkelig i løp. Så nå krysser vi birkelig fingrene for at Dronning Kornelia også har tenkt å begynne å løpe. Satser på at det ikke er mange dagene unna, da de pleier å påvirke hverandre når det gjelder løpetidene. De siste dagene har hun markert opptil 7 ganger på en 5 min tur. Det pleier å være et godt tegn....
Ellers har alle her det fint, har koset oss i det fine været som har vært, håper virkelig solen har tenkt å fortsette å skinne på oss 😀 Moa vokser og trives, er en aktiv frøken. Liten kan vi ikke lenger kalle henne. Jenta er nå 23.5 kg og 55 cm høy. Og vakker som bare det

Hermann og Kornelia er påmeldt på Nkk utstillingen i Bergen den 14 April, begge jakte på stor certet. Om ikke Kornelia er kommet i løp, kommer jeg nok til å stille henne, selv om det meste av pels mangler. Går jo an å håpe at dommeren liker hunder uten hår Hermann er i kjempe pels form om dagen, men er nok ikke lenge før han begynner å slippe. Moa sin neste utstilling blir i Haugesund, da første gang som Jr. Blir kjempe spennende, tror vi må legge oss i hard trening før den dagen kommer.....

Ellers har vi hatt flere hyggelige besøk av mulige valpekjøpere, like koselig hver gang. Setter stor pris på at folk tar seg tid til å komme å hilse på oss og hundene.

Nå håper jeg virkelig at neste oppdatering blir en positiv beskjed til alle som venter på en liten valp 😀

Vi på Kennel Kongshella ønsker dere alle en riktig fin påske 😎

05.03.12

Vi venter og vi venter, sammen med så mange flere vil jeg tro........ Kornelia viser alle tegn til å nærme seg løpetid, men ting ser ut til å ta tid. Krysser fingrene for at ting snart skjer. Det samme vil jeg tro Hermann håper på, er nok ikke bare bare å bo sammen med en så sur og gretten frøken. Kommer han litt for nærme, så smeller det 😲

Eller så har vi vært på nok en utstilling, denne gang i Manger. Atter en gang var Hedda kjempe flink i ringen, var litt verre med Moa denne dagen. Hun er i en alder der enkelte ting kan være litt skumle. Denne dagen var det teppet på gulvet De hadde teipet et teppe der hundene skulle springe, når ikke den lille frøkna hadde sett dette før ble det litt farlig. Men selv om hun ikke klarte å vise seg frem, og stakkar Hedda hadde veldig vondt i hånda etterpå. Ble resultatet Bim( best i mottsatt kjønn), med atter en gang strålende kritikk ( finnes under Moa`s utstillings resultater)

Fremover blir det litt rolig på utstillings fronten, neste ut er NKK utstillingen i Bergen, der Hermann skal kjempe om stor certet. Blir nok kamp om certene, men vi får krysse fingere og tær for at dommeren skal like vår gutt best denne dagen 🙂 Moa sin neste utstilling blir ikke før i mai, i Stavanger. dette blir hennes siste utstilling som valp.

Ellers så ønsker vi alle en strålende fin vår, og lover alle som venter å gi beskjed så fort det skjer ting her i huset.
12.02.12.

Her kjem ein liten oppdatering fra denne fronten. I går hadde både Hedda og Moa sin debut i utstillings ringen. Dette gikk bare over all forventning, begge jentene gjorde det helt supert. Moa ble ( ikke overraskende, da hun ikke hadde noen konkurenter) BIR Valp. Men det som virkelig tok kaka, var at hun klarte å bli plassert som BIG 4 på sin første utstilling. Kritikk fra dommeren var super 🙂 ( se under Moa`s utstillings resultater) Det beste av alt, var at Hedda nå gleder seg til neste utstilling. Stakkar jenta hadde mange sommerfuler i magen før hun kom seg i ringen. Men kan virke som hun nå er bitt av basillen 🙂 Mor stod på sidelinjen og var utrolig stolt over begge jentene sine. Om 14 dager går turen til Manger, er bare Moa som skal i ringen denne helga også. Gleder meg, denne gangen blir det heldigvis flere valper i ringen .

15.01.12.

Der var jula over, og pynten ute. Synes alltid det er like tomt og trist når jul og juletre skal ut fra stua. Det tror jeg jammen Moa også synes. For ho har hatt jobb heile jula med å hente seg kuler. Og vannautomat har ho også hatt i juletre foten😥 Jammen godt at jenta vokser til og begynner å få god kontroll på blæren 🙂 I dag er lille fr.Moa alt 5 mnd, tiden flyr. Go`jenta vår er nå 16.4 kg og ca 50 cm høy, ser ut til bli en stor vakker frøken. Gleder med nå til Moa skal i ringen første gang, det blir nok i midten på feb i Ølen. Alltid spennende med første tilbakemelding.

Ellers så går vi forhåpentligvis en spennende vår i møte. Krysser både fingre og tær for at vi litt seint på våren kan fylle huset med små søte nøster. Og at vi til sommeren kan skape glede i flere nye hjem, ved at de kan komme å hente hjem sitt nye familie medlem 🙂

Blir nok litt utstillinger på oss i tiden fremover. Blir nok mest fokus på Moa og hennes ferske utstiller Hedda (bilde). Det er Hedda som trener og skal stille henne fremover. Greit å fordele det litt, så slipper mor å gå med alle i ringen. Så er det jo veldig koselig med selskap på utstillingene 😀 Når det gjelder Hermann og Kornelia blir det nok noen utstillinger på de også. Men nå jakter begge de to på stor cert. Så vi krysser fingrene for at det skal klare å hente hjem dette i løpet av året 🙂


30.11.11

Der var vi endelig i gang med adventstida og julepynten, årets fineste tid. Dette er tida da alle både to og firbeinte bare skal kose seg 🙂

Hundene er friske og raske, alle tre har det helt supert. Lille Moa vokser som et uvær, nå er den lille frøkna 12,5 kg. Og er i gang med tannfelling, har telt til tre stk som er borte. Men tror vi alle gleder oss til de utrolig skarpe melketennene blir borte. Ellers er hun fortsatt et skikkelig troll, er både på loft og kjeller å henter det hun har lyst på. Hermann og Kornelia var store før de turde å gå trappene, men denne lille frøkna er det ikke noe som stopper.

Forrige helg tok Lisbeth og jeg turen til Lillestrøm, klar for husmor ferie og norsk vinner utstilling. Hadde en utrolig kjekk helg, det hele toppet med utstilling søndagen. 49 eurasiere påmeldte, utrolig mange fine hunder. Gjengen fra Geehrbacch kunne bare juble etter helgens resultater, 5 hunder med topp resultat. Det hele toppet de med å hente hjem BIS oppdretter 😀 Var glad jeg kunne være der å ta del i dette 🙂

Har hatt besøk av flere familier som ønsket å hilse på de kommende foreldre, folk som har satt seg opp på venteliste på valp her hos oss. Sitter igjen med bare positive inntrykk, så dukker det valper opp til våren, ser det ut som det er mange gode hjem som er klare til å ta imot dem 😀

Gjengen på Kennel Kongshella ønsker dere alle en utrolig fin adventstid 😀


08.11.11

Her på Fitjar går alt fint med to og firbeinte. Lille Moa vokser og trives, er helst en ganske så aktiv liten frøken. Heldigvis har hun et utrolig godt sove hjerte, når hun først sover, sover hun uansett hva som skjer. Matlysten er også på topp. Hun får fortsatt 4 måltid til dagen, og er nå oppe i ca 9 kg. Første gang Moa var med meg på jobb, smeltet de gamle. Nå blir de like glade hver gang dette lille sjarmtrollet er innom. Er utrolig kjekt å se hvor trygg og sosial denne lille frøkna er. Hun er like trygg uansett situasjoner og hvem hun møter på sykehjemmet.

Så over til vårens valpeplaner 🙂 Gleder meg bare mer og mer til en dag å kunne fylle huset med valper. Det som er spesielt kjekk, er at jeg allerede er blitt kontaktet av flere familier som ønsker valp, ønsker å stå på venteliste her hos oss 😀 Koselige mennesker som ønsker seg en liten eurasier valp til sommeren. Gleder meg til å bli bedre kjent med disse familiene🙂18.10.11

Her er litt nytt fra denne fronten. Lille søte Moa har funnet seg godt til rette i nytt hjem. Er et skikkelig troll vi har fått i hus, hehe. Biter på det meste, henter på sko, jakker m.m. Men heldigvis er hun glad i leker også, så det er bare å passe på hele tiden å bytte ut det som ikke er lov, med det som er lov 🙂 Moa er et utrolig sjarmerende lite vesen, kjempe sosial og glad. Hadde henne med på sykehjemmet der jeg jobber, de gamle falt pladask 🤩 Blir nok med meg mye på jobb fremover. Hermann og Kornelia synes dette lille trollet kan være litt plagsomt til tider. Hermann finner seg i det meste, men Kornelia setter henne på plass. Noe som tydligvis trengs 🙃 Ellers så er det rolig på utstillingsfronten, blir ikke noe før på Stord i november. Der skal både Hermann og Kornelia stilles. Hermann sin pels er på god vei opp etter røyt, så håper go`gutten har fått tilbake sin normale pelsprakt til den tid. Moa er for liten, så hennes første utstilling blir ikke før i Ølen i februar. Da er det Hedda som skal stille henne, blir utrolig spennende å se om Hedda trives med det. Er Hedda som skal trene med henne nå i forkant, så jeg tror nok at dette skal gå veldig bra 🙂

Ellers så gleder jeg meg til våren, å aktuelle valpeplaner. Krysser virkelig fingrene for at jeg da kan fylle huset med små valper. Har fått sms og mail fra flere aktuelle valpekjøpere, noe jeg synes er utrolig koselig. Har tenkt mye frem og tilbake på om jeg skal ha en hannhund i backup, i tilfelle mine to ikke får ting til. Har nå bestemt meg for en super kandidat, en utrolig vakker og snill hanne. Hvem gutten er kommer jeg tilbake til om det blir aktuelt. Satser på at ting går etter planen med Hermann og Kornelia. Slik at jeg kan bruke denne andre vakre gutten i et kull seinere 🤭

Bilde nr 2 her, er av familiens nye prosjekt. Vi har kjøpt oss ny fastplass for campingvogna og bestilt isocamp. Er denne Paul, Hermann og Kornelia er godt i gang med å bygge gulv til. Hytta kommer nå i oktober en gang. Er mye jobb som gjenstår rundt, med både graving og annet. Men når alt er ferdig skal det være menneske og hundevennlig på alle kanter 😀 Gleder oss til det både to og firbeinte.


Høstklem fra Linda og hundene 😀

Fitjar 11.10.11

I går var endelig tida inne for å hente hjem vårt nye familiemedlem Moa. Jeg tok fly fra Bergen til Gardermoen, greit å slippe å kjøre over fjellet på denne tida. Gledet meg som en unge på veien bort, har telt ned på dager nå. Sett så utrolig fram til å få hjem dette lille nye vidunderet. Og Moa er rett og slett bare til å SPISE opp, et fantastisk kjærlig og yndig vesen. Og i tillegg alldeles nydelig. Nå skal vi bare kose oss, nyte den korte valpe tiden. Kornelia & Hermann synes dette lille er litt rart, er ikke vant med så små. Men de er heldigvis bare snille og greie begge to. Gussi som er vant med to store hunder, syntes denne lille var direkte skummel. Men tok ikke lang tid før Moa var like kjekk som de to andre 😀 Kommer oppdatering når vi har fått litt bedre til å bli kjent med denne nye frøkna.

Fitjar 26.09.11

En liten kjapp oppdatering fra denne fronten 🙂 Kornelia klarte i går å hente hjem sitt andre Cert og ble Bir i Bergen. Konkuransen var ikke stor, var bare to voksne som stilte. Men det er jo ikke en selvfølge å få bra premiering selv om det er få hunder. Så vi er kjempe fornøyd med atter en gang topp plassering og super kritikk
Så til neste gladnyhet. Om 14 dager skal vi hente hjem et nytt lite vidunder, Maud Av Geehrbacch. Dette er et kull jeg har hatt lyst på en valp fra, helt siden jeg første gang hørte planer om kombinasjonen. Adam er vel bare en av mine størrste favoritter, en aldeles nydelig gutt. Clara er også en vakker frøken, med et temperament som bare er helt unikt. Så nå gleder i oss alle til å hente hjem dette nydelige lille nurket 😀

Fitjar 12.09.11

Da var det på tiden med en liten oppdatering fra denne fronten, lenge siden sist nå. De to firbeinte har det bra, friske og raske begge to. To utstillinger har de vært stilt på den siste mnd, begge med gode resultater og kritikker ( les mer under utstillingsresultater). Først ut var eurasierspesialen på Torpomoen. En utrolig sosial og koselig helg, alltid kjekt å møte nye og gamle bekjente med deres vakre firbeinte 🙂 Så var det NKK utstilling på Orre som stod for tur. Vi hadde jo tidligere håpet at Hermann skulle hente hjem stor Certet denne helga. Men så jo etter vi kom fra spesialen at dette ville bli vanskelig, gutten klarte jo å slippe det meste av pelsen 🤔 Så vi bestemte oss for at ikke Hermann skulle stilles denne helga. Men heldigvis ombestemte vi oss tidlig søndags morgen. Go`gutten klarte å få Ex og 1 konk, uten pels 😀 Klart det var kjedelig at dommeren ikke delte ut certet, men vi må jo bare si oss storfornøyd med slike resultater på en hund vi hadde tenkt å trekke fra utstillingen. Kornelia hadde ikke dagen, hun hadde bestemt seg for at det ble nedhale hund denne gangen. Men fikk likevel en super kritikk med Ex og 1 konk 😀

Ellers så går det jo mye i valpeplaner. Om alt går etter planen kommer vårt første kull sent på våren en gang. Etter mye om og men har jeg bestemt meg for kombinasjonen Hermann og Kornelia i dette første kullet. Hermann er en super kandidat, han har utrolig mange egenskaper som jeg ønsker å bringe videre. I tillegg til at han er frisk og rask på alle måter, er han nok den mest utadvente og sosiale eurasieren jeg vet om. Han er like glad i alle han møter, han har aldri trekt seg for en dommer. Han viser velvillig frem tenner og synes all form for berøring er helt greit 🙂 Han er bare en helt fantastisk gutt.

Kornelia er litt mer den reserverte typen. Går bort til fremmede mennesker, viser interesse. Men ønsker ikke noe videre kos før hun er blitt bedre kjent med personen. Men med mennesker hun kjenner er Kornelia er skikkelig kosegris, kan ligge i fanget i timevis. Ellers er hun utrolig bra mentalt, finnes ikke noe den jenta er redd for. Samme hva som faller i gulvet, eller støy av annen årsak, så kommer Kornelia for å sjekke hva som skjer.

Så dette er en kombinasjon som jeg har tro på, på alle måter. Både helse, mentalitet og ekstriør er utrolig bra på begge to. Så nå er det bare å krysse fingrene for at jeg i løpet av våren kan fylle huset med små bamser 😀

Ønske alle sammen en fin høst. Klem fra to og firbeinte på Fitjar 🙃


Fitjar 18.06.11.

Der var den endelige godkjenninga av kennelnavnet vårt i orden 🙂
Så velkommen til Kennel Kongshella`s hjemmeside 😀 Var ikke bare bare å finne et passende kennelnavn, alle de gode forslagene som dukket opp, var allerede i bruk eller noe som minnet om. Men da ideen om Kongshella dukket opp krysset vi fingrene for at dette skulle gå gjennom. Syns dette var et fint navn, og passet fint da det stammer fra vikingetiden. Siden vikingetiden virkelig har satt sine spor her på Fitjar. Det var her Håkon den Gode, Kongen med Gullhjelmen fikk sine banesår.
Så nå kan jeg virkelig begynne å planlegge Kongshella`s første eurasier kull. Der mor så klart vil bli Kornelia Av Geehrbacch, og far ennå ikke avklart. Blir nok litt rot på hjemmesiden fremover, da det blir en del forandringer som skal gjøres.

Fitjar 28.05.11.

Så er det tid for en liten oppdatering på hjemmefronten. Vi har ikke vært på utstilling siden sist, har rett og slett ikke hatt hunder med pels å vise frem. Jeg trodde at Kornelia hadde mistet det meste til bergens utstillingen, noe som viste seg å være helt feil. Hadde faktisk ikke trodd at en hund kunne miste så mye. Minner ikke mye om en eurasier for tiden. Men nå er pels fellingen endelig over, og da kan de jo bare gå på opp 🙂 Nå krysser vi fingrene for at pelsen skal være på topp til den Norske spesialen. Når det gjelder Hermann gutten er han i mye bedre pels form, han er nok snart full pelset igjen🙂 Kiloene hans går sakte men sikkert på opp også, go`gutten har aldri vært så tung som nå 24,4 kg. Men ennå mangler det mange kilo på at han er perfekt, men det kommer nok 😀

Ellers så venter jeg i spennning på om kennel navnet mitt går i orden, kan ikke være mange dagene til jeg får svar på det nå. Krysser fingrene for at alt går i orden, og at jeg kan oppdatere hjemmesiden og eventuelle fremtids planer 😀


Fitjar 16.04.11.

Her kommer siste nytt på helse og utstillings fronten. Først den STORE STORE glad nyheten. Kornelia sine helseresultater var endelig på plass, HD-A, AD-A og patella 0/0 😀 Var noen spennende dager fra bildene ble tatt, til resultatene ble lagt ut. Selv om det viktigste er at jeg har to fantastiske hunder, er helseresultatene nesten like viktige. Både med tanke på at vi skal få ha dem lengst mulig hos oss og at framtids planene om å fylle huset med mange små nøster skal kunne gå i oppfyllelse. Nå kan jeg virkelig begynne å legge valpeplaner, er ennå langt fram i tid. Men er viktig å ha planene i orden før en tar fatt på noe så viktig 🙂
På utstillingsfronten har vi ikkje så mye å skryte over. Var på NKK utstilling i Bergen den 10.04. Det gikk ikke vår vei den dagen, begge hundene klarte jo å legge av seg all pels nett før utstillingen. Så atter en gang fikk Hermann en blå sløyfe (VG), med samme kritikk som før, fortsatt for mager og denne gangen også helt uten pels. Kornelia hadde ikke dagen, hun var ned hale hund og ville bare ut av ringen. Tross dette klarte hun å hente hjem rød sløyfe (E) med CK og fikk en strålende kritikk. I tillegg kom dommeren bort etterpå å skrytte mye over henne 😀 Så nå er det bare å ØVE, ØVE og atter ØVE.

Ønsker dere alle en strålende fin påske 🙃

Fitjar 07.03.11.

Da var det på tide med litt oppdatering fra Fitjar. La oss starte med det mest positive 🙂 Kornelia klarte å hente hjem sitt første Cert og ble Bir i Ølen. Jenta som tidligere har slitt med å vise seg frem, både gikk og stod som en drøm i ringen. Halen var til og med oppe 😀 Håper disse forandringene er kommet for å bli, at det ikke var et engangs tillfelle 🤔 Med Hermann gikk det ikke så bra, nå når han endelig hadde lagt på seg litt. Fikk han kritikken at han ikke bare var litt tynn, men ekstremt mager. Så atter en gang gikk vi hjem med blått, bare grunnet vekten, KJEDELIG.
En annen positiv ting på denne fronten er jeg har fått godkjent første runde ang. kennelnavn. Nå er det bare å vente på at resten kan gå i orden. Vi går jo også en spennende tid i møte, det nærmer seg tid for Kornelia`s Rtg. Krysser både armer og bein for at alt skal være i orden med go jenta til mor. Ellers så nærmer det seg utstilling i Bergen, her skal begge stilles. Denne dagen krysser vi fingrene for Hermann. Men tror egentlig vi må lage knute på fingrene for at det ska gå hans vei denne dagen 😥 Han sliter fortsatt med vekten, og har jo i tillegg klart å røyte av det meste av den fine pelsen. Men den sosiale biten er alltid positiv, så vi gleder oss samme hva resultatet blir.

Ønsker dere alle en fin tid fremover, håper bare våren kommer til oss snart .


Fitjar 31.01.11.

Her på Fitjar går ting stortsett i det samme. Både to og firbeinte har det bra. Som nevnt tidligere har vi slitt med Hermann og vekta hans, stakkar gutten har alltid vært så altfor mager. Vekta har stortsett lagt mellom 21-22 kg. Er veldig kjedelig å alltid få samme negative kritikk på utstilling 😥 Men nå kan det endelig se ut til at dette har tenkt å snu. Jeg har nå i tre uker prøvd å lære gutten å spise, og vekta går sakte men sikkert på opp. I dag var han for første gang passert 23 kg (23,4).Vi får bare krysse fingrene for at forandringen er kommet for å bli 🙂

Med Kornelia går det også på frem, med henne er det ikke maten som er problemet. Men det at fremmede mennesker har vært utrolig skumle Dette problemet kommer seg for hver dag som går, så kanskje det å vise seg frem for dommeren ikke blir så ille neste gang 🙃 Nærmer seg årets første utstilling, er bare 14 dager til. Da tar vi turen til Ølen, håper da at begge klarer å vise seg fra sin beste side.