SIBIRKATTEN

Historie: Sibirkatt er som navnet tilsier en sibirsk katt, og kommer fra Sibir, øst i Russland, og mange kaller den også for sibirsk skogskatt. I riktig gamledager ble sibir katt mye brukt som gårdskatt for å jakte på mus og gnagere. I dag er sibirkatten Russlands nasjonalkatt. Internasjonalt er rasen anerkjent blant de fleste katteforeningene.

  • Egenskaper: Sibirkatt er en katt med mange positive egenskaper. Den er leken og liker å kose. I tillegg er den lojal mot sin eier, tilpasser seg godt til nye omgivelser, og den er intelligent. Enkelte hevder at Sibirkatten er litt hundeaktig, blant annet ved at den responderer på navnetilrop.
  • Allergivennlighet: Denne katten regnes som en av de mest allergivennlige kattene. Det er ikke lengden på pelsen som avgjør om en katt er allergivennlig eller ikke, men snarere om spyttet den bruker til å rengjøre pelsen med, inneholder et bestemt stoff. Sibirkatt mangler dette stoffet, og derfor vil mange som får allergiske reaksjoner mot vanlige katter, oppleve at Sibirkatt ikke gir allergiske reaksjoner. Hunnkatt gir også mindre reaksjoner enn hannkatt. Det må likevel understrekes at dette er individuelt, og at noen derfor også kan få allergiske reaksjoner også med sibirkatt. I følge en undersøkelse fra Ditt Dyr, kan også riktig kattesand ha betydning for om man tåler katten eller ikke.
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE